Tervehdys!

Tervehdys!

Tervehdys! Minua askarruttaa eräs asia, jos ampuu ilmakolla lintua vartaloon niin että ''luoti'' jää sisään, mihin lintu silloin kuolee? (ja en todellakaan ole ampumassa, koska se on väärin enkä edes omista ilmakkoa)

Kysymys b): Jos pitää ilmakon luoteja (cal. 4,5mm) huulien välissä niin voiko saada lyijymyrkytyksen ja mitä haittavaikutuksia siitä on?

Kysyn vain sen takia kun kavereiden kanssa tullut hieman erimielisyyksiä kyseisestä asiasta ja haluaisin saada varmuuden. Kiitos. :)

Vastaus

Terve terve!

Jos lintu ei kuole heti ampumavammoihin, se voi kuolla verenhukkaan muutamassa tunnissa. Jos verenvuoto tyrehtyy, voivat haavat tulehtua. Tällöin tuoni korjaisi linnun muutamassa päivässä. Jos lintu selviää tästä, saattaa sisällä oleva vierasesine vaikeuttaa liikkumista tai ruuanhankkimista niin, että se jää melko pian pedon saaliiksi tai kuolee nälkään. Noutava lintukoira estää tarpeettomat kärsimykset.

Jos pitää lyijyluotia huulten välissä, siinä oleva lyijy alkaa imeytyä limakalvon läpi elimistöön. Ikävä kyllä elimistö ei kykene lyijyä käsittelemään, vaan se kertyy elimistöön. Lyijy aiheuttaa ongelmia hermostolle ja ruuansulatuskanavalle ja altistaa anemialle. Vaihda teräksiseen luotiin!

Lyijyn vaikutuksia selvitin Suomalaisen lääkärikeskuksen 3.osan (Weilin+Göös 1990) avulla.

Kommentit (0)

Vastauksesi