Terve,asiani koskee ikkunoita.Vajaa kymmenen vuotta sitten asennettiin...

Terve,asiani koskee ikkunoita.Vajaa kymmenen vuotta sitten asennettiin...

Terve,
asiani koskee ikkunoita.
Vajaa kymmenen vuotta sitten asennettiin kaksikerroksiseen talon kolmioon (85 neliötä, valmv 1972) uudet ikkunat jokaiseen huoneeseen, samoin parvekeovi uusittiin.
Varsinkin tänä talvena jokainen ikkuna ollut "umpijäässä", ettei läpi näy. Jäätyminen alkaa uloimman lasin sisäpinnalta. Samaa ollut joka talvi, mutta vähäisemmin. Voiko itse ikkunoissa olla vikaa? Naapureiden ikkunoissa ei jäätymistä. Mutta ikkunat ei välttämättä saman firman tuote.
Ikkunoiden yläkarmeissa ei oleenkaan "ilmanvaihtoräppänää". Onko tämä puute?
Ikkunoissa kymmenen vuoden takuu.
Ilmoitin asiasta ikkunoiden myyjälle, joka ilmoitti: " huoneiston ilmastointi on sellainen, että vanha ilma kiertää vuosikausia huoneistossa pääsemättä ulos mistään pukesta, siis yhteyttä ulkoilmaan ei ole. Joku putki siellä on tukossa tai vaikka palopelti kiinni"

Talossa koneellinen ilmanvaihto aamuisin tunnin ja iltap tunnin. Kokeilin talouspaperilla. Talouspaperi jää kiinni venttiiliin, eli "vetää".
Olen ihan ymmälläni!!

Vastaus

Ulkolasi jäätyy tai kostuu:
Ikkunan ulkopuite on liian tiivis. Ongelma korjautuu tavallisesti sillä, että ulkopuitteen ylä- ja alaosan tiivisteestä leikataan muutaman sentin pätkä pois, jolloin ilma pääsee kiertämään ikkunalasien välissä ja vie kosteuden pois. Irrotettavan tiivistepätkän pituus selviää kokeilemalla. Jos ikkunavälin tuuletus on liian suuri, se aiheuttaa sisälasin jäätymisen ja suurentaa energiankulutusta.

Lähde: http://www.nuukuusviikko.fi/taustatietoa/2005/tietoa/ikkunat

Kommentit (0)

Vastauksesi