Terve taas. Mikä ero on tutkijalla ja erikoistutkijalla.

Terve taas. Mikä ero on tutkijalla ja erikoistutkijalla.

Terve taas. Mikä ero on tutkijalla ja erikoistutkijalla. Tuleeko ero koulutuksesta, ammatillisesta kokemuksesta, tutkittavasta aineistosta, tutkimuspaikasta vai jostain muusta? Vai voiko itseään parempana pitävä tutkija tituleerata itseään erikoistukijaksi vähän samaan tapaan kuin toimittajasta tulee erikoistoimittaja? Vaaditaanko tutkija -ammattinimikeeseen mitään virallista pätevyyttä kuten esim. lääkärin tai öljypoltinasentajan tai juristin toimeen tarvitaan?

Vastaus

Asiaa on kysytty iGS-palvelusta ennenkin, alla vastaus arkistostamme (13.2.2005).

Tutkijoiden ja erikoistutkijoiden toimenkuvasta ja palkkauksesta saat tietoa ottamalla yhteyttä tutkijoiden ammattijärjestöön, Tieteentekijöidenliittoon
http://www.tieteentekijoidenliitto.fi/

Suomen tilastokeskus on määrittelyt Tilastokeskuksessa työskentelevien tutkijoiden ja erikoistutkijoiden toimenkuvat seuraavasti:
"Tutkija-nimikettä käytetään pelkästään tutkimustehtävissä. Tutkija vastaa tutkimuksen suunnittelusta, käytännön toteutuksesta ja raportoinnista. Erikoistutkija puolestaan vastaa laajojen ja teoriapohjaltaan vaativien tutkimusten suunnittelusta, toimii projektien vetäjänä ja vastaa niiden hallinnoimisesta."
http://www.stat.fi/org/rekry/rekry_tyopaikkana_tehtavia.html

Kommentit (0)

Vastauksesi