Terve! Onko teillä tietoa Nokian kaupungin alueella sijaitsevan Sarpatin vanhan sorakuopan vaiheista

Terve! Onko teillä tietoa Nokian kaupungin alueella sijaitsevan Sarpatin vanhan sorakuopan vaiheista

Eli esim. koska soranotto kys. kuopalta alkoi, päättyi, mihin soraa tarvittiin jne...? Pitäisi kouluhommia varten tuota asiaa selvitellä. Kiitoksia jo etukäteen!

Vastaus

Yritämme ja jossain määrin pystymmekin selvittämään eri alueiden paikallishistoriaankin liittyviä kysymyksiä, mutta tällainen Nokian tietyn kaupunginosan sorakuopan vaiheisiin liittyvä tieto on kyllä sellaista josta meillä ei ole lähdeaineistoa käytettävissämme. Parasta olisikin varmaan kääntyä aluetta paremmin tuntevien puoleen. Nokian kirjastossa näyttäisi olevan kotiseutukokoelma jota voi tutkia paikan päällä. Myös alueen historiaa koskevaa kirjallisuutta on todennäköisesti heillä paremmin saatavissa kuin Helsingin kaupunginkirjastossa. Esimerkiksi Nokian ja Pirkkalan historia : yhteinen Pirkkalan pitäjä 1865-1921 ja kuntien erilliset vaiheet 1990-luvulle -niminen teos kuuluu Nokian kirjaston kokoelmiin.

Nokian kaupungin teknisestä toimesta voisi myös tiedustella sorakuopan käytöstä. Nokia-Seuran jäsenillä saattaisi olla muistikuvia ja tietoja sorakuopan historiasta. Ainakin heiltä kannattaa kysyä asiasta vaikkapa sähköpostitse. Sarpatin kulmakunnan vanhempia asukkaita voisi myös haastatella aiheesta. Toivotaan että onnistut näillä keinoin saamaan tarpeeksi aineistoa.

Kommentit (0)

Vastauksesi