Terve, mitä näppäimiä painamalla saan microsoft 2003 word ohjelmassa...

Terve, mitä näppäimiä painamalla saan microsoft 2003 word ohjelmassa...

Terve, mitä näppäimiä painamalla saan microsoft 2003 word ohjelmassa yläindeksin ja jos mahdollista alaindeksin sekä neliöjuuren? Esim neliömetri. Tai kirjoittaa pythagoraan lauseen.

Vastaus

Moi,

Ylä- ja alaindeksin saat valitsemalla Muotoile-valikosta Fontti... ja sieltä tehosteista sitten valitset jomman kumman päälle tai pois.

Oletuksena yläindeksille näyttäisi olevan näppäinoikotienä Ctrl-+ (Ctrl-painike ja plus-merkki). Sopivan näppäinoikotien voi itsekin määritellä klikkaamalla yläreunan työkalurivistöä oikealla hiirennapilla ja valitsemalla Mukauta -> Näppäimistö jne.

Vähänkään monimutkaisemmille matemaattisille kaavoille kannattaa käyttää Wordin kaavaeditoria, valikosta Lisää -> Objekti -> Microsoft Kaava 3.0. Saa siistit neliöjuuret, ylä- ja alaindeksit ja mitä matemaattisia operaattoreita ikinä keksii tarvitsevansakaan.

Neliöjuuren merkki löytyy kyllä ilman kaavaeditoriakin, valikosta Lisää -> Merkki, mutta eipä pelkkä neliöjuuri paljoa lämmitä, kun sen alle ei saa tavaraa. Pythagoraan lauseeseen kannattaa käyttää jo kaavaeditoria.

Toivottavasti tällä pääsee alkuun!

Kommentit (0)

Vastauksesi