Teksti teveessä oli viikko pari sitten jotain luottoluokitusta, tai vastaavaa...

Teksti teveessä oli viikko pari sitten jotain luottoluokitusta, tai vastaavaa...

Hei!
Teksti teveessä oli viikko pari sitten jotain luottoluokitusta, tai vastaavaa tavallisista ihmisistä. Esimerkiksi että vain pieni osa suomalaisista on kuuluu kolmen a:n luokkaan.
Ei se oikein selvennyt ja ajattelin lueskella siitä lehdistä, mutta mistään en ole löytänyt mitään siitä aiheesta.
Siispä jos te voisitte ystävällisesti selvittää ja vastata, mitä sillä tarkoitettiin ja miten esim. minä voisin tarkastaa oman "luottoluokitukseni"?

Vastaus

Aamulehti julkaisi 15.10. verkkosivuillaan artikkelin otsikolla "Vain reilu kymmenesosa suomalaisista kuuluu parhaaseen AAA-luokkaan". Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan AAA-luottoluokkaan kuuluu vain 12 prosenttia suomalaisista. Maksuhäiriömerkinnät ovat kaikkiaan lisääntymässä ja lähes joka kuudennella maksuvaikeuksien riski on korkea tai selvästi kohollaan.

Kuluttajan luottoluokitus muodostuu monista eri tekijöistä. Näitä ovat mm. maksukäyttäytyminen, ikä, siviilisääty, talouden koko sekä asumis- ja asuinaluetiedot. Myös mahdolliset vastuuasemat yritystoiminnassa vaikuttavat.

Omat luottotietosi voit tarkistaa maksutta kerran vuodessa käymällä Asiakastiedon kuluttajaneuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 10 A, 5. kerros (arkisin kello 9.00 - 15.30). Henkilöllisyystodistus, ajokortti tai passi mukaan. Tai postitse lähettämällä tai faksaamalla vapaamuotoisen pyynnön Asiakastietoon. Pyyntöön mukaan tulee liittää henkilötunnus, kotiosoite, omakätinen allekirjoitus ja nimenselvennys sekä selkeä kopio henkilöllisyystodistuksesta, jossa on allekirjoitus.

Maksullisen luottotieto-otteen voi hankkia verkosta omatieto.fi-palvelun kautta hintaan 14,98 €. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla, maksu verkkopankissa, jonka jälkeen raporttia voi tutkia selaimen näytöllä.

Ihan selkeästi tässä ei käy ilmi kuuluuko edellä mainittuihin myös henkilön luottoluokituksen arvio. Omatieto-palvelun maksulliseen OmaScore-raporttiin se ainakin sisältyy.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194771980604/artikkeli/vain+reilu+kymme...
https://www.omatieto.fi/luottotiedot/actValitseTietoa.do#0
https://www.omatieto.fi/luottotiedot/actValitseRaportti1.do
https://www.omatieto.fi/luottotiedot/Aloitus.jpf?raportti=9

Kommentit (0)

Vastauksesi