Tekikö Tapio Wirkkala jossain vaiheessa sinisiä Tapio-laseja?

Tekikö Tapio Wirkkala jossain vaiheessa sinisiä Tapio-laseja?

Löysin kirpputorilta kauniita laseja, joissa alaosa oli kirkas ja yläosa sininen. Jalustassa on kupla, kuten Tapio Wirkkalan suunnittelemissa Iittalan Tapio-laseissa. Lasit ovat vähän "vinoja", joten ne ovat selvästi suupuhallettuja. Mutta en löytänyt mistään tietoa, että onko Wirkkala tehnyt jossain vaiheessa näitä Tapio -laseja sinisenä? Ja jos teki, niin minä vuosina?

Kuvat: 
Vastaus

Tapio Wirkkala on kansainvälisestikin tunnetuimpia muotoilijoitamme ja niinpä häntä koskevaa kirjallisuutta on saatavilla varsin runsaasti. Vastaaja ei myöskään löytänyt mainintoja tai kuvia värillisistä Tapio-laseista, ainoastaan kirkkaista. Kirpputorilöytösi ei muotonsakaan puolesta ehkä ihan tarkalleen sovi Tapio-lasin malliin. Se näyttäisi vähän liian "pullealta", kun aito Tapio on enemmän pikarin muotoinen. Vastaajan mielestä myös lasin jalka on jykevämpi kuin Tapion sirosti kaartuva jalka.

Lähetämme kysymyksesi varmuuden vuoksi vielä Designmuseon pohdittavaksi. Heidän Kysy museolta -palvelunsa palaa kesätauoltaan 24.8., joten varmistusta vastauksellemme joutunee odottamaan jonkin aikaa.

Designmuseosta saimme vastauksen 8.9.2015. Myös heidän mukaansa kyseessä ei ole Tapio Wirkkalan Tapio-lasi. Sininen lasi saattaisi olla myös ulkomaista valmistetta.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi