Teipistä ja televisiosta

Teipistä ja televisiosta

Valmistetaanko jossakin kuvauskäyttöön jotakin heikompiliimaista ilmastointiteippiä, kun se näyttää irtoavan vaikkas pään ympäriltä telkkarissa niin kivutta? Voi jokainen halutessaan kieppasta muutaman kierroksen päänsä ympärille ja kokeilla miltä tuntuu repiä irti. Toinen vähän triviampi. Montako rullaa teippiä meni Sorjosen kuvauksissa?

2 vastausta

Ainakin ilmastointiteippiä on markkinoilla eri laatuisina, kuten Ylen verkkoartikkelista käy ilmi. Teipeissä voidaan mm. käyttää edullisempaa sulateliimaa tai parempaa luonnonkumista liimaa. Teippi on tuttu väline elokuvien käänteissä, kun tarvitaan sidontaa tai tukitaan jonkun suu: http://www.octanecreative.com/ducttape/atmovies/index.html

Onkin ihmetelty miten kohtausten kuvaaminen onnistuu. Oikea teippi tarttunee ihoon ja hiuksiin aika tehokkaasti. Straighdope-sivuston keskusteluissa pohditaan eri vaihtoehtoja välttää liimautuminen kuvauksissa. Eräänä keinona esitetään teipin käsittelyä niin, että liimapinnan puolelle on laitettu jotakin huomaamatonta tarttumista vähentävää materiaalia. Sellainenkin idea mainitaan, että teippiä kierrettäisiin ensin pyyhkeen ympärille ja sitten kiskottaisiin irti. Tämä toistettaisiin muutaman kerran, jolloin liima menettäisi osan tarttumakyvystään ja muuttuisi helpommin irtoavaksi.

Tiedä näistä sitten. Kyllähän markkinoilla on myös vain staattisesti tarttuvaa teippiä "Non Stick Duct Tape - electrostatic no Sticky no Residue", mutta se tuskin toimisi kuvauksissa. Kysymyksen triviaosuuteen emme kyllä osaa vastata. Eipä ole edes tullut Sorjosta seurattua.

Kommentit (0)
21.12.201821:50
3688
12

Ja sitten vielä sellainekin "trivia" että tv-sarjat ja todellisuus ovat kaksi eri asiaa. Esim. Sorjosen ensimmäinen jakso lähinnä alkoi sillä, että oli löytynyt hukkunut nainen rannasta ja sitten paikalle tuli koko rikosyksikkö esimiehineen ja lopuksi vielä Sorjonenkin hälytettiin paikalle vapaalta. Vaikka ei edes tiedetty oliko kyseessä rikos vai tavallinen hukkuminen. Todellisuudessa paikalle menee ensiksi lähin poliisipartio ja jos ne havaitsevat jotain rikokseen viittaavaa niin sitten kutsutaan tutkintaryhmä (2 henkilöä) paikalle.

Kommentit (0)

Vastauksesi