Täytyykö pakastekatkaravut keittää, ennenkuin niitä käyttää...

Täytyykö pakastekatkaravut keittää, ennenkuin niitä käyttää...

Täytyykö pakastekatkaravut keittää, ennenkuin niitä käyttää raakasalaatiin? Pussin kyljessä lukee että katkat olisi käytettävä heti sulatuksen jälkeen ja ne (+salaatti) säilyvät jääkaapissa 1vrk. Salaattiannos saattaa meillä kahden hengen taloudessa silti kestää pari-kolme päivää. Parantaako keittäminen katkarapujen säilyvyyttä?

Vastaus
04.06.200912:51
716
108

Hei ja kiitos kysymyksestä.

Pakastekatkarapuja ei kannata keittää, sillä niistä tulee näin sitkeitä ja maku lähtee myös. Suosittelen parin minuutin siivilässä sulatusta. Laske jäisille katkaravuille hiljalleen kylmää vettä. Sulaneet katkaravut eivät säily jääkaapissa yleensä kahta päivää kauampaa. Huoneenlämmössä katkaravut pahantuvat parissa tunnissa.

Katkojen säilyvyyttä voi parantaa säilyttämällä niitä jääkaapissa kulhossa, jonka pinta on kokonaan peitetty voikerroksella. Tämä voi antaa niille syöntiaikaa jopa viikon.

Kokeile tätä:
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V003039

Hyvää ruokahalua!

Kommentit (0)

Vastauksesi