Täytyikö Andy McCoyn sitoutua huumeettomuuteen Iggy Popin kiertuekitaristiksi päästäkseen v. 1988?

Täytyikö Andy McCoyn sitoutua huumeettomuuteen Iggy Popin kiertuekitaristiksi päästäkseen v. 1988?

Täytyikö Andyn allekirjoittaa jokin virallinen paperi, jotta oltaisiin varmistuttu siitä, että hän ei huumeidenkäytöllään pilaisi kiertuetta?

Vastaus

Kysymys on hauska sikäli, että Iggy Pophan on kuuluisa huumeidenkäytöstään. Iggy Pop -maailmankiertueella mukana ollut kitaristi Alvin Gibbs kirjoitti kiertueesta kirjan Neighbourhood threat: On tour with Iggy Pop. Sekä Gibbs että Iggy Pop olivat kiertueen aikana 'kuivilla' ja onnellisesti naimisissa tahoillaan. Uuden levy-yhtiön (A&M records v. 1986) myötä Iggy Pop halusi pitää yllä musiikillista uskottavuuttaan ja osoittaa että kykeni työskentelemään raittiina ja skarppina.

Sen sijaan Andy McCoy toteutti tai yritti toteuttaa rokkarin elämää kaikilla mausteilla. Koska Iggy itse oli jättänyt huumeet taakseen, hän vaati, ettei tulevalla kiertueella saanut juoda eikä käyttää mietoja huumeita harjoitusten tai esiintymisen aikana. Kovat huumeet olivat täysin kiellettyjä. Täyttä päihteettömyyttä hän ei siis ilmeisesti vaatinut, ainakaan Gibbsin kirjan mukaan. Kirjoitetusta sopimuksesta ei ole mainintaa, mutta on mahdollista ja todennäköistäkin että jokin sopimus on tehty. On myös luontevaa, että päihteettömyysstrategialla Iggy voi paremmin varjella omaa saavutettua raittiuttaan. Gibbs todellakin ihmetteli kirjassaan, miksi Iggy Pop ylipäätään valitsi Andy McCoyn kiertueelle, olihan tämä tunnettu hedonistisesta ja päihdehuuruisesta elämäntavastaan ja siis ilmeisen epäluotettava tapaus. Ilmeisesti McCoyn kitaristin taidot (ja karisma) olivat sitä luokkaa, että Iggy päätti ottaa riskin.

Asiat sujuivatkin jonkin aikaa melko hyvin, mutta Andy ei loppujen lopuksi pystynyt olemaan erossa aineista. Gibbs on dokumentoinut kirjassaan näitä episodeja, kun Iggy Pop saa raivokohtauksia Andyn sekoilujen takia. Jotkut konsertit olivatkin hiuskarvan varassa, mutta sittenkin Andy pystyi persoonallisella tavallaan viemään oman osuutensa läpi vaikka musiikillisesti esityksestä voitiin olla montaa mieltä. Kannattaa tutustua tähän värikkääseen kiertuekuvaukseen, jossa monet rockmaailman nimet vilahtavat.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi