tarvitsen alkuperäisen syntymätodistukseni vuodelta 1963,mistä se tilataan?

tarvitsen alkuperäisen syntymätodistukseni vuodelta 1963,mistä se tilataan?

4 vastausta

Väestörekisterikeskus lienee oikea taho asian selvittämiseen. 

Väestökeskuksen järjestelmään rekisteröidään henkilöitä koskevat perustiedot, muun muassa nimi, henkilötunnus, osoitetiedot, kotikunta, kansalaisuus, perhesuhdetiedot sekä syntymä- ja kuolintieto.

 Väestörekisterikeskuksen yhteystiedot löytyvät osoitteestaa http://vrk.fi/yhteystiedot .

 Kirjautumista edellyttävä verkkoasiointi on osoitteessa https://asiointi.vrk.fi/#!/login .

 

 

 

Kommentit (0)
22.04.201719:32
7965
94

Oikea "taho" on paikallinen maistraatti. Väestörekisterikeskus ei käsittele yksityishenkilöiden asioita. Maistraatin avulla paperi löytyy, ja etsiminen maksaa hieman - mutta ei kovin paljon.

Kommentit (0)
22.04.201721:50
5991
42

Myös syntymäsairaalasi sairaanhoitopiirin tai kunnan potilastietoarkistosta voi kysyä. Sairaalahan sen todistuksen kirjoittaa, joten todennäköisesti se lasketaan potilasasiakirjaksi ja siten arkistoidaan kuten muutkin potilasasiakirjat.

Kommentit (1)
Tajusin jälkikäteen, ettei tämä välttämättä ole ihan niin yksinkertaista. Syntyess... Tajusin jälkikäteen, ettei tämä välttämättä ole ihan niin yksinkertaista. Syntyessäsi sinulla ei ole ollut nimeä tai henkilötunnusta, joten todistusta ei ole niiden mukaan voinut arkistoida .Ehkä se löytyy sittenkin äitisi asiakirjoista.
23.4.2017 17:38 Martti Syyskorpi 5991
26.04.201709:15
7081
31

Moi! Soitin viime vuonna syntymäsairaalaani ja se arkistoista löytyi heti nelisivuinen asiakirja, johon oli kirjattu kuuden päivän ajalta (ja sitten kotiin, normaali terveen pojan tapaus) ihan kaikki mitä äidille ja minulle tapahtui ja tehtiin. Tilatessa kysyttiin syntymäpäivä, äidin ja isän nimet ja syntymäajat ja kotipaikka. Tuli kirjeessä himaan stadiin ja maksoi 8,30 €.    Samoin saman paikkakunnan seurakunnasta, ne ovat muuttuneet joissain nimeltään ja yhdistetty yms. mutta noilla tiedoilla lähettivät otteen ilmaiseksi kastekirjasta. Kastettu Joulupäivänä!     Päivä uutinen: kansalaiset eivät tiedä rokotuksistaan. Keräsin joutessani kaikki omat rokotustiedot, ystävällisesti kerrottiin ja lähetettiin ilmaiseksi.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi