Tarvitaanko huonetilan lattiapintaan asentaa korvausilmaventtiili?

Tarvitaanko huonetilan lattiapintaan asentaa korvausilmaventtiili?

Mökillä on tuuletusaukolliset ikkunat makuuhuoneissa, sähkölämmitys pattereilla ja itse tuvassa on takka mutta ei aukeavia ikkunoita. Ovet ja ikkunat ovat tämän päivän mukaiset.

Tarvitaanko huonetilan lattiapintaan asentaa korvausilmaventtiili? Ikkuna pintojen ylätasossa on ns. korvausilmaventtiilejä joita voi avata ja sulkea.

Vastaus
09.02.201710:02
77709
43

Mökissä ei ole minkäänlaista ilmanpoistoa? Painovoimaista (jonkinlainen "räppänä" katossa, katonrajassa) tai koneellista? No, takka pellin ollessa auki kyllä vie ilmaa pois. Takka tarvitsee palaessaan paljon ilmaa. Jos se ei saa sitä venttiileistä, se imetään rakenteiden läpi ja raoista, mikä ei ole suositeltavaa, mukana voi tulla haitallisia kaasuja rakennusmateriaaleista. Eli ainakin ne ikkunoiden korvausilmaventtiilit pitää olla auki takkaa lämmitettäessä. Lattiapintoihin ei laiteta korvausilmaventtiileitä, kylmä ilma lattialla tuntuisi epämukavalta. Niistä ikkunoiden venttiileistä tulee sisään kylmää ilmaa, joka valuu alas ja samalla lämpiää (siis jos ilma myös pääsee jostain poiskin, pulloon ei voi puhaltaa).Jos mökkiin vielä voi tehdä reikiä, niin laittaisin takalle alas (niin lähelle takkaa kuin voi) suljettavan tuloilmaventtiilin jota pidetään auki takkaa lämmitettäessä ja kattoon/katonrajaan poistoilmaventtiilin. 

Kommentit (0)

Vastauksesi