tarviikos henkilöauton peräkärry katsastaa joka vuosi ja paljonko siinä on...

tarviikos henkilöauton peräkärry katsastaa joka vuosi ja paljonko siinä on...

tarviikos henkilöauton peräkärry katsastaa joka vuosi ja paljonko siinä on vakuutuksen hinta keskimäärin vuodessa. Tarviiko yleensä vakuuttaa koska auto on vakuutettu,eihän auton kattotelinettäkään tarvi vakuuttaa

Vastaus

Perävaunujen määräikaikatsastuksesta on säädetty valtioneuvoston asetuksessa liikenteessä käytettävien ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta 3 §
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021245
- perävaunujen, joiden kokonaismassa on suurempi kuin 0,75 tonnia mutta enintään 3,5 tonnia (O2-luokka) määräaikaiskatsastus on suoritettava ensimmäisen kerran kalenterivuoden loppuun mennessä sinä vuonna, jolloin käyttöönottopäivästä on kulunut kaksi vuotta, ja sen jälkeen kahden vuoden välein kalenterivuoden loppuun mennessä. (kohta e)
- perävaunut, joiden kokonaismassa on suurempi kuin 3,5 tonnia (O3- ja O4-luokka) määräaikaiskatsastus on suoritettava vuosittain (ks. tarkemmin kohta b)

Liikennevakuutuslain mukaan kaikilla liikenteeseen käytettävillä moottoriajoneuvoilla on oltava liikennevakuutus. Lain mukaan moottoriajoneuvoja ovat muun muassa hinattavat ajoneuvot esimerkiksi matkailuperävaunut ja kevyet perävaunut.
Liikennevakuutuslaki
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1959/19590279

Pienen peräkärryn liikennevakuutuus on 30-40 euron hujakoilla vuodessa.

Kommentit (0)

Vastauksesi