Tarviiko ns.

Tarviiko ns.

Tarviiko ns. tynnyrisauna tai ihmisenkeittämispalju (iso saavi jossa polskutellaan,joissakin on lmmityslaite kyljessä),palotarkastajan lupia,vaan voiko kuka tahansa kyhätä pihan perälle ko vehkeitä ilman lupaa?

Vastaus

Tynnyrisauna, jossa on tulipesä, tarvitsee yleensä rakennusluvan. Joistain liikuteltavista tynnyrisaunoista sanotaan, etteivät ne tarvitse lupia, mutta asia kannattaa varmistaa rakennusvalvontaviranomaiselta. Rakennusluvista kannattaa aina kysyä siitä kaupungista, johon suunnittelee jotain rakentavansa. Rakennusluvan, toimenpideluvan, purkamisluvan ja maisematyöluvan ratkaisee kunnan rakennusvalvontaviranomainen.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1571&lan=fi

Kaupunkikohtaisissa säädöksissä voi olla pieniä poikkeamia. Esimerkiksi Lohjalla telttasaunakin tarvitsee rakennusluvan. Lisäksi on otettava huomioon tiukennetut jätevesimääräykset, joiden yksityiskohtia kannattaa niinikään tiedustella omasta asuinkunnasta. Vastuu kiinteistökohtaisen jätevesijärjestelmän toimivuudesta on aina kiinteistön omistajalla.

Kylpytynnyrin hankkimiseen ei tarvita lupaa, ainakaan jos se asennetaan maaseudulle, mutta ajan mittaan tynnyri pitää esim. nuohota. Kylpytynnyreitäkin on hyvin erilaisia, niitä on myös valtavan kokoisia, ja jos sellaisen aikoo laittaa omakotitalon pihaan, neuvoisin varmuuden vuoksi kysymään siitä rakennusvalvontaviranomaiselta. Jos tynnyri laitetaan esimerkiksi kovin lähelle naapurin rajaa, naapurin suostumus saatetaan vaatia.

http://www.pelastustoimi.fi/neuvontapalvelu/4037?keyword=kylpytynnyri

http://www.pelastustoimi.fi/muuta/tag/

http://www.kirami.fi/?lang=finnish&page=faq

http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1571&lan=fi

http://www.ymparisto.fi/default.asp?

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=85736

http://www.rakentaja.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi