Tapetoimme vähän aikaa sitten ja liisteriä jäi yli.

Tapetoimme vähän aikaa sitten ja liisteriä jäi yli.

Tapetoimme vähän aikaa sitten ja liisteriä jäi yli. Kyseessä on itsetehty liisteri eli ostimme kaupasta semmoista liisterijauhetta ja lisäsimme veden. Elikkä kysyisin nyt että miten sen liisterin ylijäämän voi hävittää? Tuskin sitä vessanpöntöstä alas saa tunkea? Olisin kiitollinen vastauksestanne koska sitä on tässä saatu jo vähän aikaa miettiä.

Vastaus

Liisterin hävittämisestä ei löydy yksiselitteistä ohjetta. Suosittelisin tapauksessasi sitä, että vilkaiset purkista liisterin valmistajan ja katsot heidän sivuiltaan hävittämisohjeet. Esimerkiksi Kiilto-jauheliistereillä on selkeät tuotekohtaiset ohjeet: http://www.kiilto.com/attachments/1/1/white_papers/Kiilto%20Jauheliister... ja
http://www.kiilto.fi/attachments/1/1/safety_notices/KIILTO%20JAUHELIISTE...

Suurin osa internetistä löytämistäni ohjeista koskee rakennustyömailta tulevaa jätettä. Esimerkiksi Porin rakennusjäteoppaan mukaan liisteri on hyötykäyttöön kelpaamatonta sekajätettä, joten kuivuneen liisterin voi laittaa sekajätteeseen.
http://www.pori.fi/porinjatehuolto/rakennusjateopas.pdf

Päijät-Hämeen jätehuolto taas puolestaan luokittelee liisterin ongelmajätteeksi, jolloin liisteri olisi toimitettava ongelmajätekeräykseen.
http://www.phj.fi/downloadable_material/Rakennus-_ja_remonttityomaiden_l...

Helsingin ongelmajätepisteet löydät YTV:n sivuilta: http://www.ytv.fi/FIN/jatehuolto/lajittelu/kodeissa/ongelmajatteet/keray...

Kommentit (0)

Vastauksesi