Tänään jäin miettimään että miten kuplamuovia valmistetaan?

Tänään jäin miettimään että miten kuplamuovia valmistetaan?

Hei! Tänään jäin miettimään että miten kuplamuovia valmistetaan? Onko kuplien sisällä pelkkää ilmaa vai käytetäänkö kuplien valmistuksessa jotain kaasua? Ja miten kuplista saadaan täsmälleen oikean kokoiset, siis "vähän" tyhjän oloiset, eikä täysin pinkeät?

Vastaus

Kuplat sisältävät pelkästään ilmaa. Kuplamuovin valmistus tapahtuu koneellisesti liukuhihnalla, jossa muovikalvot lämpökäsitellään ja puristetaan yhteen. Valmistuksessa käytetään polyeteeniä, joka on käytetyin muoviraaka-aine. Toinen käsiteltävistä kalvoista on sileä ja toiseen tela sulattaa kuplat. Yhteenpuristettujen kalvojen väliin jäävä tiivistekerros estää kuplien tyhjentymisen. Polyeteeni on itsessään hyvin huokoinen aine, mutta oikea käsittely takaa kuplien säilymisen.
Kuplamuovi keksittiin sattumalta 1957, kun amerikkalainen Alfred Fielding ja hänen ystävänsä, sveitsiläinen Marc Chavannes, olivat kehittelemässä muovitapettia, joka irtoaisi seinästä paperitapettia -helpommin. Yritys epäonnistui, mutta ”tapetti” soveltui hyvin helposti särkyvien ¬esineiden pakkaamiseen. Fieldingin ja Chavannesin kuplamuovitehdas ¬tuottaa tänä päivänä yli kaksi miljardia euroa voittoa vuodessa.

http://www.kunststofftechnik-maschinenbau.de/Luftpolstermaschine.htm
http://www.verpackungsmaschinen24.com/luftpolstermaschinen-luftkissenmas...
http://www.experts123.com/q/how-is-bubble-wrap-packaging-made.html
http://www.youtube.com/watch?v=hCtrV60OLfw&feature=related
http://historianet.fi/kysy-meilta/mika-on-kuplamuovin-tarina

Kommentit (0)

Vastauksesi