Tämä on tietysti sangen vaikea kysymys,mutta yrittäkää...

Tämä on tietysti sangen vaikea kysymys,mutta yrittäkää...

Hei.Tämä on tietysti sangen vaikea kysymys,mutta yrittäkää vastata.Kuolinilmoituksia katsellessa olen monesti miettinyt erästä asiaa.Kuolinilmoituksessa lukee lapset perh,lapsenlapset perh,
lastenlastenlapset. Mielestäni tässä kerrataan samaa asiaa,koska lapsenlapset ovat vainajan lapsien perheisiin kuuluvia jne.Mikäli ei näin ole,niin ketähän perheisiin sitten oikeastaan kuuluukaan? Ja nyt oletan,että vainajan lapset ovat yhdessä puolisonsa kanssa.Sen jonka kanssa lapset (tässä tapauksessa lapsenlapset) on saatu.

Vastaus

Meillä Suomessa ja nykyisin monessa muussakin teollistuneessa länsimaassa ajatellaan, että perheen muodostavat vanhemmat ja lapset. Lapset muodostavat taas oman perheensä omine lapsineen jne. ja näinhän perheet nopeasti laajenevat käsittämään useita perhekuntia, joista muodostuu suku. Mainitsemasi osanotto (tai onnittelu) tapa on meillä vakiintunut ja se tuo näkyviin sukupolvien ketjun, jonka luomisessa vainaja (tai päivänsankari) on ollut osallisena.

Eri kulttuureissa, myös Euroopassa, perhekäsitykset vaihtelevat paljon ja perheisiin lasketaan kuuluviksi usein muutkin lähisukulaiset, kuten vanhempien veljet ja siskot sekä serkut. Monissa kulttuureissa perheeksi lasketaan vieläkin laajempi joukko ihmisiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukulainen
http://www.stat.fi/meta/kas/perhe.html
http://eap.com.au/FileManager/Mar10_Newsletter/article_2.html

Kommentit (0)

Vastauksesi