Tämä lienee lähinnä mielipide kysymys, mutta olen jo pitkään meinannut alkaa...

Tämä lienee lähinnä mielipide kysymys, mutta olen jo pitkään meinannut alkaa...

Hei!
Tämä lienee lähinnä mielipide kysymys, mutta olen jo pitkään meinannut alkaa lukea X-men-sarjista (jota olen lukenut satunnaisesti sieltä sun täältä), mutta en ole itse albumeita hankkinut, koska:
a) Mistä niitä saa Suomessa?
ja
b) Mistä hemsvetistä pitäisi aloittaa? Sarja on kuitenkin pyörinyt jo vuosikymmeniä, niin ei sitä alusta aloiteta. Meinasin, että Anole nimisen hahmon stooria seuraisin, mutta mistä se alkaa ja voiko lukea vain siitä etiäpäin?

Vastaus

Suomesta Ryhmä X -sarjakuvia saa helpoiten sarjakuviin perehtyneistä erikoisliikkeistä, joista voi suositella mm. Helsingissä toimivia Kulkukatin poikaa, Good Fellowsia ja Fennica Comicsia. He myös varmasti tilaavat haluttavat numerot ja julkaisut, jos ei hyllystä löydy. Kirjastollakin on ihan kohtuullinen kokoelma X-Men-albumeita.

Jokainen X-Meniä enemmän lukenut luultavasti suosittelee ihan eri aloituskohtaa. Tarinoita kun on lukuisia ja lukuisia ja ne haarautuvat moniin eri sykeröihin. Kannattaa siis aloittaa kiinnostavasta hahmosta ja seurata hänen matkaansa, kuten ehdotitkin. Perehdytään siis siihen.

Anole itseasiassa ei alunperin ole X-Men, vaan on tehnyt ensiesiintymisensä spinoff-sarjassa The New Mutants, siinäkin vasta toisen tulemisen toisessa numerossa. Sittemmin hahmo on esiintynyt mm. New X-Menissä ja X-Menin tarinajatkumo Divided We Standissa. Parhaimman kuvan hahmon liikkeistä saa Wikipedia-artikkelista, jossa on myös mainittu julkaisut, missä hahmo on esiintynyt, pieni spoilerivaara pitää tosin laittaa artikkelin lukua varten. Niillä pääsee varmasti alkuun ainakin uudemman sukupolven X-Meneihin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anole_(comics)#Fictional_character_biography

http://omakaupunki.hs.fi/haku/Sarjakuvakauppa+Helsinki

Kommentit (0)

Vastauksesi