Tämä kysymys on karmea ja kauhistuttaa itseänikin mutta: Saiko Hitler aikaiseksi mitään hyvää tai hyödyllistä?

Tämä kysymys on karmea ja kauhistuttaa itseänikin mutta: Saiko Hitler aikaiseksi mitään hyvää tai hyödyllistä?

Vastaus

Toki jo kansansuosioon nouseminen ja sen säilyttäminen edellyttävät, että jotain hyvää ja kansaa miellyttävää kyetään saavuttamaan. Ainakin Hitler kykeni tarjoamaan kansalle työtä, sosiaalietuuksia ja lomailumahdollisuuksia, varmaan myös tulevaisuudenuskoa ja kansallisylpeyttä. Hitlerin kerrotaan olleen myös erityisen kiintynyt saksanpaimenkoiriinsa ja kohdelleen niitä erittäin hyvin.

Mutta ehkä hyvien puolten luettelointia tai niistä kauhistumista tärkeämpää olisi huomata, ettei varsin äärimmäinenkään pahuus sulje hyvyyttä pois (tai päinvastoin): Auschwitzin keskitysleirin pitkäaikaisimman komendantin, Rudolf Hössin, tytär on kertonut isänsä olleen ihanin mies maailmassa, hyvä isä.

Kommentit (3)
Eikös Hitler pannut alulle Saksan moottoritieverkoston rakentamisen. Ja todentotta, sii... Eikös Hitler pannut alulle Saksan moottoritieverkoston rakentamisen. Ja todentotta, siinä ei ole mitään pahaa tai kauhisteltavaa, että etsii joukkomurhaajasta hyviä puolia. Sehän on pelkästään hyvä asia, jos sellaisia löytyy.
16.11.2018 14:40 Matti Rantanen 3701
Monien (n. 21.5 miljoonaa uuden ostajaa+käytettyjen ostajat päälle) mielestä hyvä ja... Monien (n. 21.5 miljoonaa uuden ostajaa+käytettyjen ostajat päälle) mielestä hyvä ja hyödyllinen oli myös VW Kupla, joka kehtettiin Hitlerin aloitteesta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Kupla
19.11.2018 18:15 Köpi K 53125
Kuplavolkkaristahan on myös sanottu "Hitlerin viimeinen kosto maailman kansoille" mutta k... Kuplavolkkaristahan on myös sanottu "Hitlerin viimeinen kosto maailman kansoille" mutta kyllähän se jo suosionsa perusteella on ollut omana aikanaan ihan kelvollinen auto.
22.11.2018 08:48 Matti Rantanen 3701

Vastauksesi