Talvella kun ratsastetaan ja on paljon lunta (niin paljon lunta että kavio...

Talvella kun ratsastetaan ja on paljon lunta (niin paljon lunta että kavio...

Talvella kun ratsastetaan ja on paljon lunta (niin paljon lunta että kavio peittyy ja ylikin) niin täytyykö/käytetäänkö hevosilla jotain lämpöpinteleitä ettei lumi kylmettäisi kavioita tai jalkoja?

Vastaus

On tietysti mahdollista, että joku käyttää pinteleitä siinäkin tarkoituksessa, että hevosen jalat eivät palelisi. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun näen tai kuulen sellaisen ajatuksen.

Oma suomenhevoseni vietti talvisin päivät tarhassa. Se oli opetettu myös ajoon, ja se veti rekeä vaikka umpihangessa monta tuntia kerrallaan. Haimme heiniä ja kuivikkeita, ja kunnonkohotusmielessä ajettiin puukuormia. Samoin tehtiin pitkiä ratsastuslenkkejä auraamattomilla teillä ja poluilla. Tammalla ei ollut koskaan minkäänlaisia vaivoja. Se eli 30-vuotiaaksi ja kahlasi ja piehtaroi lumessa vielä viimeisenä talvenaan.

Kymmenet lämminveriset ravurit, joita olen hoitanut, ovat olleet yhtä kestäviä. Ravimiehet eivät ehdi laitella pinteleitä, jos ne eivät ole tarpeellisia. Pyryn jälkeen kallis voittajahevonenkin päästetään tarhaan, jossa se usein riemastelee niin vauhdikkaasti, että lumi pöllyää.

Löysin verkkosivuston, jossa on kuvia hevosista lumessa, ja laitan linkin tähän sinun iloksesi: http://forum.equisearch.com/photopost/showgallery.php?cat=519&password=.
Klikkaa ensimmäistä pikkukuvaa. Siitä tulee iso, ja oikeassa yläkulmassa on kaksi vaihtoehtoa. Slideshow tarkoittaa, että kuvat vaihtuvat itsestään. (Jos koneesi tarvitsee pidemmän ajan kuin 2 sekuntia kuvan lataamiseen, valitse pudotusvalikosta sopiva aika. Sitten klikkaa Start Slideshow. Kokeile ensin oletusarvolla 2 seconds.) Next Image -nappia klikkaamalla pääset katselemaan aina seuraavaa kuvaa omaan tahtiisi.

Kommentit (0)

Vastauksesi