Talossamme asuu useita huonehämähäkkejä.

Talossamme asuu useita huonehämähäkkejä.

Hei!
Talossamme asuu useita huonehämähäkkejä. Onko hämähäkeillä jokin oma suunnistustapansa vai mistä johtuu, että miltei kaikki hämähäkit suunnistavat talon koilis kulmassa olevaan huoneeseen ja yleensä siellä vielä samaa nurkkaa kohti? Valitsevatko ne seitin rakennuspaikkansa joidenkin tiettyjen kriteerien mukaan? Vaikka huoneen siivoaisikin tarkasti ja poistaisi kattoa myöten kaikki mahdolliset seitit on kohta huoneessa uusia hämähäkkejä tekemässä seittejään. Onko hämähäkeillä jokin tietty paikka jossa ne lisääntyvät vai voiko hämähäkkejä tulla ulkoa useita viikossa kun tuntuu, ettei hämähäkkien määrä vähene ollenkaan.

Vastaus

Euroopan araknologiaseuran sivulla http://www.european-arachnology.org/esy08/suomen.shtml kerrotaan mm:

"Huonehämähäkkien suvun lajit kutovat mattomaisia tiiviitä verkkoja, jotka rakennuksissa ovat tyypillisesti huoneen nurkassa. Se on helpoin paikka hämähäkille verkon pingottamiseen ja suojasuppilon sijoittamiseen. Suojassaan nämä yöaktiiviset hämähäkit viettävät liikkumattomina suurimman osan ajastaan"

Eli huoneen hämärin nurkka on myös huonehämähäkkien halutuin asuinpaikka, jos poistat siellä asuvan yksilön, ottaa toinen yksilö nurkan käyttöön nopeasti.

Hämähäkkejä tulee varsinkin vanhoissa puurakenteisissa taloissa jatkuvasti lisää vaikka niitä hävittäisikin ja syksyn kylmetessä ne pyrkivät lämpimämpiin sisätiloihin.

Yllämainitun sivun mukaan huonehämähäkit ovat täysin vaarattomia.

Kommentit (0)

Vastauksesi