Tahtoisin tietää voiko touhutipoista oikeasti tulla raskaaksi.

Tahtoisin tietää voiko touhutipoista oikeasti tulla raskaaksi.

Hei! Tahtoisin tietää voiko touhutipoista oikeasti tulla raskaaksi. Viimeisimmän tutkimuksen mukaan (joka on kuulemma ainoa koskaan aiheesta tehty tutkimus) touhutipat eivät sisällä siittiöitä. Silti kaikissa ehkäisystä/seksistä kertovissa jutuissa sanotaan että touhutipat voivat sisältää miljoonia siittiöitä. Ymmärrän toki että virheitä voi sattua käytettäessä keskeytettyä yhdyntää, esim. mies voi tulla vahingossa naisen sisään ym. mutta jos puhutaan ainoastaan touhutipoista. Olen lukenut kaiken mahdollisen tiedon wikipediasta foorumikeskusteluihin enkä ole löytänyt varmaa tietoa. Miten siis on? Käykö keskeytetty yhdyntä ehkäisystä?

Vastaus

Ensiksikin kiitos, taas opin uuden sanan. En ole ennen kuullut touhutipoista, sehän on hyvä ilmaisu.

Varsinaisissa touhutipoissa siittiöitä ei ole. Tipat syntyvät pääasiassa rakkularauhasissa. Ongelma syntyykin siitä, että pieniä määriä varsinaista siemennestettä saattaa päästä purkautumaan jo ennen varsinaista siemensyöksyä, ja sitä ei pysty tietämään ja tunnistamaan. Voi olla myös, että jos mies on saanut siemensyöksyn vain vähän aikaisemmin, siittiöitä on jäänyt hänen virtsaputkeensa ja ne lähtevät nyt uusien touhutippojen mukana liikenteeseen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Precum
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siemenneste

Keskeytetty yhdyntä ei ole ollenkaan luotettava ehkäisykeino. Keskustele vaikka terveydenhoitajan kanssa sinulle parhaiten sopivasta ehkäisytavasta. Ja vielä muistutukseksi: ehkäisyn lisäksi kondomi suojelee myös monilta tartuntataudeilta.

Kommentit (0)

Vastauksesi