Tabletin osto

Tabletin osto

Minulla ei ole älypuhelinta, joten mitä minun pitää huomioida tablettia valitessa? Saako joihinkin sim-kortin nettiyhteyksineen sisälle kuin puhelimeen? Voiko kaikkia käyttää nettitikun kanssa? APUA!!

Vastaus

Tablettien eli taulutietokoneiden tietoliikenneyhteysmahdollisuudet vaihtelevat laitteittain. Osassa tableteista voit käyttää ainostaan langatonta verkkoa (WI-FI) ja osassa on sekä WIFI- että mobiiliverkkomahdollisuus (3G). Nämä jälkimmäiset yhdistelmälaitteet ovat yleensä hintavampia kuin pelkät WI-FI-laitteet. Tablettia, missä on pelkästään WI-FI, voit käyttää internetissä vain paikoissa, missä on langaton verkko.

Jos päätät hankkia tabletin, missä on sekä WI-FI että 3G, voit hankkia laitteeseen joko oman sim-kortin teleoperaattoriltasi tai tiedustella, saisitko nykyisestä sim-kortistasi kaksoiskappaleen, mitä voisit käyttää tabletissasi. Voit käyttää myös mahdollisesti nykyisen matkapuhelinliittymäsi sim-korttia tabletissasi aina tarvittaessa, mutta eri älylaitteisiin menee erikokoisia sim-kortteja, joten sim-kortin koko täytyy olla tiedossa ennen kuin tiedät meneekö nykyinen sim-korttisi tablettiin. Tavallisinta sim-korttia sanotaan kombi-kortiksi, useimmissa älylaitteissa käytetään mikro-sim-kortteja ja aivan uusimmissa käytetään nano-sim-korttia. Jos sinulla olisi älypuhelin, voisit myös älypuhelimella jakaa virtuaalisesti älypuhelimesi mobiiliverkkoa tablettisi käytettäväksi. Nettitikkua ei tablettien kanssa tarvitse, koska 3G-laitteissa on itsessään jo sim-kortille paikka. Tableteissa ei myöskään ole ilman adapteria usb-paikkaa, mitä nettitikut tarvitsisivat.

Kommentit (0)

Vastauksesi