Syömme keskimäärin 81 kg lihaa per capita. Miten se on mahdollista?

Syömme keskimäärin 81 kg lihaa per capita. Miten se on mahdollista?

Hei, syömme keskimäärin 81 kg lihaa per capita, siis vauvasta vaariin, mukana syömässä myös vegaanit. Kulutus on 222 grammaa per päivä. Miten se on mahdollista? Määrä tuntuu suurelta, itse olen lihansyöjä, mutta en syö kuin puolet tuosta määrästä, kuka syö puolet kiintiöstäni.

Kysymykseni onkin, onko tässä lihan kulutuksessa mukana myös lemmikit, siis lähinnä kissat ja koirat, jotka syövät lihaa? Jos ei, niin jatkokysymyksenä, paljonko tämä kulutus on vuodessa? Entä tarhatut eläimet, kuten ketut, minkit, naalit ym mitä niitä lieneekään?

Taustaa Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 160 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 81 kiloa lihaa, 80 kiloa viljaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen ennakkotiedoista. Lihan kokonaiskulutus pysyi suunnilleen samana kuin edellisvuonna, 81 kilossa henkeä kohti, kun mukaan lasketaan myös riista ja syötävät elimet. Siipikarjanlihan kulutus lisääntyi vuodesta 2016 kuusi prosenttia. Kulutuksen kasvu on jatkunut jo toistakymmentä vuotta peräkkäin. Myös naudanlihan kulutus kasvoi – lisäystä edellisvuodesta oli prosentin verran. Sen sijaan sianlihan kulutus oli vajaa neljä prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin.

– Naudanlihaa syötiin vuonna 2017 keskimäärin 19,4, sianlihaa 33,4 ja siipikarjanlihaa 24,9 kiloa henkeä kohti, kertoo yliaktuaari Tarja Kortesmaa Lukesta.
https://www.luke.fi/uutiset/mita-suomessa-syotiin-vuonna-2017/

Vastaus
02.11.201923:23
4364
17

Olisikohan niin, että tuon verran lihaa lähtee jalostajilta kauppoihin, mutta osa siitä ei koskaan päädy suihin asti eli on siis hävikkiä ihan niin kuin kaikissa muissakin elintarvikeryhmissä.

Kommentit (0)

Vastauksesi