Syntymäpäiväjuhlat etukäteen?

Syntymäpäiväjuhlat etukäteen?

Sanovatko etikettisäännöt jotakin siitä, voidaanko pyöreitä vuosia täyttävän kunniaksi järjestää esim. työpaikalla tai harrastuspiirissä "täytekakkukalaasit" jo viikkoja ennen merkkipäivää? Jos merkkipäivä osuu suosittuun kesäloma-ajankohtaan, onko tyylikkäämpää lykätä tilaisuus lomien jälkeen kuin pitää se ennen lomia -- Voiko joku perustellusti närkästyä etuajassa pidetyistä juhlista? Juhlan kohteelle kumpikin sopii.

Vastaus

En ole kuullut enkä selailemistani käytösoppaistakaan löytänyt mitään mainintaa siitä, että etukäteisjuhlinta olisi etiketin vastaista. On varsin tavallista että ainakin lasten kaverisyttäreitä vietetään etukäteen, mikäli ne osuvat loma-aikaan. Mikäli juhlakalulle itselleen järjestely sopii, niin pitäkää toki juhlat etukäteen. Itse pidän sitä parempana vaihtoehtona kuin jälkijuhlintaa, jolloin ollaan tavallaan jo myöhässä.

Mutta vastakkaisiakin mielipiteitä voi olla, sillä esimerkiksi Italiassa syntymäpäivien juhlinnan ennen aikojaan ja jopa etukäteen onnittelun uskotaan tuottavan epäonnea.

Kommentit (0)

Vastauksesi