Sushin säilytys huoneenlämmössä

Sushin säilytys huoneenlämmössä

Hei! Kauanko sushit tai ehkä tarkemmin susheissa käytetty (raaka) kala säilyy poissa jääkaapista? Etsin netistä tietoa, mutta kaikkialla käskettiin säilyttää kala koko ajan kylmässä, koska se pilaantuu niin helposti. Kuitenkin esimerkiksi sushibuffeteissa kalaa pidetään huoneenlämmössä pidemmänkin aikaa, eikä se ilmeisesti mene heti pilalle. En vain löytänyt netistä tietoa, kuinka pitkään susheja pidetään turvallisesti esillä esimerkiksi lounasravintoloissa. Japanissa on myös tapana pakata eväsrasiaan riisiä ja kalaa (tai muuta ruokaa) lounasta varten. Haluaisin kokeilla samaa, mutta olen huolissani säilyvyydestä. Jos töihin pitää lähteä aikaisin aamulla ja kala on esimerkiksi tunnin pituisen työmatkan ajan lämpimässä ennen kuin sen saa laitettua työpaikan jääkaappiin, voiko eväät syödä vielä lounasaikaan? Onko olemassa jonkinlaista "kylmäpussia", jonka tehoon voisi luottaa? Kylmälaukun raahaaminen julkisissa kulkuvälineissä on turhan vaikeaa. Säilyvätkö raaka ja kypsennetty kala lämpimässä eri pituisen ajan? Olisiko teillä antaa jotain muita vinkkejä japanilaistyylisten eväiden valmistamiseen siten, että niitä voi syödä turvallisesti vielä tuntienkin kuluttua? Kiitos paljon! :)

Vastaus

Susheja valmistava Lerøy antaa seuraavia neuvoja: Oikeassa lämpötilassa (0–+6 °C) säilytettynä sushi säilyy 1-3 vrk. Sushi on kuitenkin parhaimmillaan tuoreena ja se kannattaakin syödä mahdollisimman pian ostamisen jälkeen." Sushit voi kuitenkin ottaa huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen ateriointia.

Jos valmistat sushit itse, kannattaa muistaa, että mainioita susheja voi tehdä myös kasviksista. Kuljetuksen ajaksi sushit voi pakata kylmäkallen kanssa. Voit kokeilla raaka-aineilla, jotka eivät pilaannu helposti, miten lämpötila muuttuu kuljetuksen aikana. Alla olevissa linkeissä on vinkkejä japanilaistyylisiin eväisiin; raaka-aineita voi vaihdella, tärkeää onkin usein kaunis asettelu.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi