Suomi on kieltänyt alkoholin tuonnin Eu: n ulkopuolisista maista (Venäjä) alle 20 tunnin matkoilta.

Suomi on kieltänyt alkoholin tuonnin Eu: n ulkopuolisista maista (Venäjä) alle 20 tunnin matkoilta.

Suomi on kieltänyt alkoholin tuonnin Eu: n ulkopuolisista maista (Venäjä) alle 20 tunnin matkoilta. Eikö tämä ole väliaikainen poikkeussääntö ja koskeeko se esim ruotsalaisia tai Ruotsissa vakituisesti asuvia suomalaisia,olen kuullut että ruotsalainen joka Suomesta käy Venäjällä saisi tuoda täyden lastin ilman aikarajoitusta

Vastaus

Säädös on voimassa tällä hetkellä. Suomen tullin sivulla kerrotaan selvästi alkoholin tuontia koskevat aikarajat:

Jos asut Suomessa ja saavut Suomeen Euroopan talousalueen (Eta) ulkopuolelta muutoin kuin lentäen, saat tuoda maahan alkoholijuomia vain, jos matkasi on kestänyt yli 20 tuntia. Eta-alueeseen kuuluvat EU-maiden lisäksi Norja, Islanti ja Liechtenstein.

Jos asut Etan ulkopuolella ja saavut Suomeen muutoin kuin lentäen, saat tuoda alkoholijuomia vain, jos viivyt Suomessa yli 72 tuntia. Jos matkustat vain Suomen kautta, tätä rajoitusta ei ole.

Aikarajat eivät koske EU-maasta saapuvaa matkustajaa. Ns. 20 tunnin rajoitus alkoholin tuonnissa ei koske myöskään Ahvenanmaata.

Aikarajoitukset eivät koske kauttakulkumatkustajia. Jos siis Ruotsissa asuvan matka jatkuu Suomen kautta Ruotsiin, aikarajoitusta ei ole.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi