Suomi 24:lla on palsta nimeltä Romano 24

Suomi 24:lla on palsta nimeltä Romano 24

Palstan ohjeissa huomautetaan ensin , että vihamieliset ja rasistiset kommentit kielletään. Tällaisten kommenttien lähettäjät jopa jäljitetään ja saatetaan edesvastuuseen Näin on palstan ehdot määritelty Silti on ei ainoastaan hiukkasen, vaan 99 & erittäin törkeitä, suorastaan pornografisia viestejä, jopa henkeen puuttuvia uhkailua sisältäviä, muutenkin rasistisia viestejä. Nimimerkit itsestään sisältävät vakavia uhkauksia. Lisäksi kirjoitustyylistä voi päätellä , että asialla on aina yksi tai kaksi henkilöä. Jokaisen kommentin lopussa lukee ylläpitäjän viesti: Ilmoita sopimattomasta viestistä. Näin totta vieköön olen tehnytkin, mutta arki-aikani ei riitä siihen millään. Ei sittenkään vaikka minulla olisi kolme frendiä päivystämässä samassa hommassa. Olen ollut yhteydessä ylläpitoon, ei mitään apua. Olen kirjoittanut netti-poliisille, ei kiinnosta. Olen jopa ehdottanut Suomi 24:n ylläpitäjille että lopettaisivat koko Romano 24; n koska sinne ei kirjoita ketkään romanit vaan nuo pari valtaväestöön kuuluvaa onnetonta. Jos en ennen ole tiennyt mitä on taistella tuulimyllyjä vastaa., nyt tiedän. Toki ymmärrän etten voi mitään nettipalstoille, joiden funktio on perustettu ylipäänsä muukalaisvihaa varten mutta tuo Romano 24 pitäisi olla ihan muuta. Auttakaa ,mitä teen.

Vastaus

Suomi24-palstan säännöissä tosiaan todetaan, että rasistista tai muille vahingollista materiaalia ei saa esittää. Ei myöskään laitonta tai loukkaavaa materiaalia. Ilmoitukset asiattomista viesteistä menevät ylläpidon moderaattoreille ja niitä poistetaan harkinnan mukaan. Jatkuvasti sääntöjä rikkova keskustelija voidaan bannata, eli hänelle asetetaan kirjoitusesto. Suomi24:llä on velvollisuus voimassaolevien lakien mukaisesti luovuttaa viestien kirjoittajien tiedot poliisille. Tiedot luovutetaan myös poistetuista viesteistä. Rekisteröityjen nimimerkkien rekisteritiedot ovat myös viranomaisen saatavilla virallisen tutkinnan yhteydessä.

Jos olet ilmoittanut asiattomasta sisällöstä ylläpidolle, ovat jatkotoimenpiteet heidän vastuullaan. Poliisin puoleen voi kääntyä nettipoliisin ja poliisin nettivinkkilomakkeen avulla. Poliisikin saa vuosittain tuhansia vinkkejä verkossa olevasta epäilyttävästä aineistosta. Raju kielenkäyttö on verkossa ikävän yleistä. Viranomaisten onkin työlästä arvioida, täyttääkö se jonkin rikoksen tunnusmerkistön vai onko se vain huonoa ja asiatonta käytöstä.

Verkosta kyllä löytyy keskustelupalstoja ja muita sivustoja, joita ei oman mielenrauhansa vuoksi ehkä kannattaisi lainkaan lueskella.

Kommentit (0)

Vastauksesi