Suomessahan kuluttajan on oikeus valita, mistä tilaa sähkönsä.

Suomessahan kuluttajan on oikeus valita, mistä tilaa sähkönsä.

Suomessahan kuluttajan on oikeus valita, mistä tilaa sähkönsä. Valitessa sähkön tuottajaa voi valita myös tuotantotavan (ydinvoima, tuulivoima, vesivoima etc.).

Asuinalueellemme tulee yksi kolmivaiheinen voimalinja, joka jaetaan jokaisen kotitalouden kesken, eli johon jokainen kotitalous on liittynyt. Naapureistani toinen on tuulivoiman kannattaja, joten hän tilaa tuulivoimalla tuotettua sähköä. Toinen naapureistani taas haluaa ehdottomasti vesivoimaa, joten hän on tehnyt sopimuksen vesivoimaa tuottavan laitoksen kanssa. Minä itse taas pidän ydinvoimaa parhaimpana, joten tilaan kotiini ydinvoimalla tuotettua sähköä.

Naapurustoomme kuitenkin edelleen tulee vain yksi voimalinja, joten miten minä voin saada ydinsähköä ja naapurini tuulisähköä?

Vastaus
17.05.201120:15
1655
50

Hei!

Kaikki sähkö mitä eri energiayhtiöt tuottavat syötetään valtakunnalliseen sähköverkkoon oli se sitten millä tavalla tahansa tuotettua sähköä. Valtakunnallisesta sähköverkosta ei voida jakaa yksittäisille asiakkaille tietyllä tuotantotavalla tuotettua sähköä.

Asiakkaan oma sähköntuotantotavan valinta vaikuttaa kokonaisuuteen. Siihen paljonko esim. tuulivoiman osuus on kaikesta tuotetusta sähköstä.

Kommentit (0)

Vastauksesi