Mitä jos myöhästyy Suomenlinnasta lähtevästä lautasta?

Mitä jos myöhästyy Suomenlinnasta lähtevästä lautasta?

Suomenlinnassa vieraillessa mietimme, mitä on tehtävissä, jos käy niin onnettomasti, että myöhästyy saaresta lähtevästä viimeisestä lautasta. Jos suunta on toinen, mantereella voi sentään yöpyä hotellissa, mutta saarella tätä mahdollisuutta ei oikein ole. Kesällä vahinko ei olisi suuri, mutta entä jos lämpötila on -20 astetta ja odotusaikaa yli neljä tuntia?

2 vastausta

Suomenlinnasta ei tosiaankaan pääse millään pois sen jälkeen, kun viimeinen lautta mantereelle on lähtenyt. Kesällä voi tilata vesitaksin, mutta se on melko kallista. Jos talviaikaan tulee vaaratilanne, täytyy soittaa hätäkeskukseen. Poliisi ja hälytysajoneuvot voivat tulla tunnelia pitkin auttamaan tai pyytää virka-apua rajavartiolaitokselta, jonka toimipiste sijaitsee Suomenlinnassa.

Suomenlinnassa on hostelli, joka on avoinna ympäri vuoden (ks. linkki alla).

Stadi.TV:n Kaupunkireportteri kävi selvittämässä asiaa kesällä 2014.


 

Videot: 
Kommentit (0)
01.07.201619:55
103
102

Suomenlinnan lautan viimeinen lähtö Kauppatorilta Suomenlinnaan on tällä hetkellä 2.20, jolloin lautta saapuu vielä Suomenlinnaan noin kello 2.32 ja ajaa sen jälkeen tyhjänä mantereelle (ei Kauppatorille). Aikataulu saattaa muuttua, mutta perusperiaate on se, että viimeisen lähdön jälkeen ajetaan vielä yksi sivu tyhjänä. Siihen pääsee mahdollisesti kyytiin jos pyytää oikein kiltisti. Jos kyytiin ei pääse, soittaisin hätänumeroon, sillä Suomenlinnassa on sekä rajavartiolaitoksen toimipiste että Merisotakoulu ja voisin kuvitella niiden voivan antaa virka-apua tarvittaessa. Kiinnostavampi kysymys on se, jos myöhästyy viimeisestä lautasta joltakin muulta saarelta, kuten Pihlajasaarelta tai Vartiosaarelta.

Kommentit (0)

Vastauksesi