Suomenlinnan huoltotunneli?

Suomenlinnan huoltotunneli?

Raid-sarjassa edesmenneen Risto Salmen näyttelemä Perse-Arska asuu Suomenlinnan huoltotunnelissa.Miten olisi mahdollista todellisuudessa asua siellä? Noin niinkuin inhimmillisesti ajatellen,ravinnon,lämmön sekä hygienian puolelta ajateltuna.Jos se käytännössä olisi oikeasti mahdollista siellä asua.

Vastaus

Televisiosarjan tunnelikohtaukset kuvattiin ilmeisesti jossakin muualla kuin Suomenlinnan tunnelissa. Pitkäaikainen oleskelu oikeassa Suomenlinnan huoltotunnelissa olisi varmasti aika epämiellyttävää. 

1,3 kilometrin pituisen tunnelin mantereenpuoleinen sisäänkäynti sijaitsee Kaivopuistossa. Tunnelin kautta Suomenlinna on yhdistetty kaupungin kaukolämpö- ja viemäriverkkoon. Lisäksi vesi, viemäröinti, sähkö sekä tietoliikenne- ja TV-yhteydet kulkevat saarille tätä kautta. Hälytysajoneuvot ovat myös käyttäneet sitä kulkuväylänä. 

Tunneli on hiljan remontoitu. Ensimmäisen lähdelinkin videossa kuljetaan Helsingin Sanomien toimittajan mukana vielä huonokuntoisessa, vettä valuttavassa tunnelissa. Samoin toinen lähdelinkeissä oleva Iltalehden video on kuvattu ennen kunnostustöitä. Periaatteessa tunnelissa yöpyjä, jos hänellä pääsy sinne olisi, voisi kyllä löytää makuupussille sopivan tilan. Ilmanvaihtokin toimii. Kosteaa ja viileähköä luultavasti on. Ruoka ja vesi pitäisi kantaa paikan päälle. Vessa-asiointi olisi kai parasta hoitaa muualla ja peseytyminen myös. Inhimillisesti ajatellen siis kaiken kaikkiaan epämukava paikka asustella.

Kommentit (0)

Vastauksesi