Suomenlinan valomajakka

Suomenlinan valomajakka

Onko Suomenlinnan valomajakalla nykyisin enää jotain, mitä merkitystä modernille merenkululle?

Vastaus

Navigointilaitteiden kehittymisen myötä majakoiden merkitys navigoinnissa on toki vähentynyt, mutta erityistilanteissa majakat ja muut perinteisen navigoinnin keinot ovat edelleen tarpeen.

Suomen Navigaatioliitosta kerrottiin, että "Majakat esim. tunnistaa veneilytutkassa. Jos moderni veneilijä edelleen suunnistaa merikartan avulla ja käyttää edellä mainittuja laitteita oikeaoppisesti "navigoinnin apuvälineinä" on hänellä majakoista myös suurta hyötyä. Ne näkyvät kauas - niin päivällä kuin yöllä joten niiden avulla pystytään navigoimaan turvallisesti - edellytyksenä tietysti että mukana on tarvittavat merikartat ja tieto siitä mitä loistojen valotunnukset tarkoittavat ja mille väylälle ne kuuluvat." Esimerkiksi Suomenlinna ja Harmaja muodostavat tutkamajakkalinjan, jonka avulla voi ajaa väylää pitkin.Suomenlinna majakka on Museoviraston mukaan myös tärkeä osa Helsingin rakennusperintöä.

Majakoiden tarpeellisuudesta kertoo sekin, että Liikennevirasto kumppaneineen ylläpitää majakoita ja julkaisee mm loistoluetteloa. 

Merenkulun turvallisuusradioviestinnästäkin huolehtii edelleen myös radio, Turku Radio, jonka kautta tulevat mm. merenkulkuvaroitukset sekä sää- ja jäätiedotukset.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi