Suomalaisilla on usein käsitys, että Yhdysvalloissa on 52 osavaltiota.

Suomalaisilla on usein käsitys, että Yhdysvalloissa on 52 osavaltiota.

Suomalaisilla on usein käsitys, että Yhdysvalloissa on 52 osavaltiota. Näin lienee aikoinaan koulussa opetettu. Mitkä ovat kaksi "ylimääräistä" osavaltiota? Washington D.C. on ehkä toinen, mutta mikä on 52. osavaltio?

3 vastausta

Jotkut tosiaan tuntuvat laskevan Washington D.C.:n yhdeksi osavaltioksi, vaikka se ei tietenkään sitä ole. Toiset uskovat näihin kahteen "puuttuvaan" kuuluvan Hawaijin (oikeasti 50.), Alaskan (49.) tai Puerto Ricon ja Yhdysvaltain neitsysaarten (kumpikaan ei ole osavaltio, vaikkakin Yhdysvaltojen hallinnassa ovatkin).

Joskus Iso-Britanniaa ja Australiaa on ilkeämielisesti kuvattu 51. ja 52. osavaltioksi, joidenkin näkiessä ne Yhdysvaltojen talutusnuorassa kulkeviksi maiksi. Samassa hengessä Yhdysvallat on tulkittu valloittaneen Irakin ja Afganistanin kahdeksi osavaltiokseen.

Mutta käsitys 51. ja 52. osavaltion olemassa olosta ei ole mikään tuore juttu, sillä monet vannovat oppineensa koulussa vuosikymmeniä sitten osavaltojen määräksi 52. Ja tämä käsitys ei ole myöskään suomalaisten yksinomaisuutta. Mielikuva 52 osavaltiosta tuntuu olevan vahvasti liikkeellä ympäri maailmaa, ja sen löytää faktana lukemattomilta nettisivuilta.

Syytä siihen mistä tämä virheellinen mielikuva on alunperin syntynyt ei selvinnyt, mahtaakohan koskaan selvitäkään. Mielenkiintoinen joukkoharha joka tapauksessa!

Kommentit (0)
01.11.201615:10
8076
114

Voisiko asia ihmisten mielessä sotkeutua siihen, että vuodessa on 52 viikkoa...  Vähän niinkuin vitsissä veden kiehumislämpötilaksi ehdotetaan 90 astetta, joka todellisuudessa on suoran kulman kiehumislämpötila ;-)

Kommentit (0)
02.11.201600:19
6116
79

Tuota en tiennytkään, että suorakulma kiehuu ;-)

Kommentit (0)

Vastauksesi