Suomalaiset SS-miehet ja tatuointi?

Suomalaiset SS-miehet ja tatuointi?

Täytyikö myös suomalaisten SS-miesten ottaa veriryhmätatuointi?

2 vastausta

Talvisodan jälkeen, vuonna 1940, Suomen ja Saksan välinen yhteistoiminta laajentui ja Suomi salli esimerkiksi saksalaisten joukkojen kuljetukset suomen kautta Norjaan. Saksa esitetti myös ajatuksen suomalaisen vapaaehtoispataljoonan värväämisestä Saksan armeijan riveihin. Neuvotteluiden seurauksena vapaaehtoisten värväys alkoi alkukeväällä 1941. Koska Suomi oli välirauhan aikana puolueeton, oli värväys suoritettava salassa. Eri puolilla Suomea toimi maakunnallisia päävärväreitä,  jotka etsivät sopivia vapaaehtoisia. Värvätyt seulottiin hyvin tarkkaan, tavoitteena oli hyvä, mutta epäpoliittinen joukko. Värväys saatiin päätökseen toukokuun alkupuolella ja 1197 vapaaehtoista kuljetettiin laivoilla Saksaan viidessä erässä toukokuun ja kesäkuun 1941 aikana.

Mitä tulee tatuointeihin, niitä oli periaatteessa kaikilla SS-joukoissa, etenkin joukoissa peruskoulutuksensa saaneilla. Sodan myöhemmissä vaiheissa joukkoihin liittyneillä, kuten suomalaisilla, tatuointia ei ollenkaan välttämättä ollut. Osalla oli, mutta on epäselvää kuinka suurella osalla. 

 

Kommentit (0)
24.01.201821:08
17827
37

Tämä ei koske tatuointeja, mutta kun vastauksessa mainittiin "epäpoliittinen joukko", niin tuo professori Mauno Jokipiin kirjoissaan korostama epäpoliittisuus ei uusimpien, André Swanströmin tutkimusten mukaan pidä alkuunkaan paikkansa. (Tulos ei perustu mihinkään arveluun tai mielipiteeseen vaan lähdeaineiston rehelliseen analyysiin.)

http://www.skhs.fi/suomalaiset-ss-miehet-politiikka-ja-uskonto/

 

Kommentit (0)

Vastauksesi