Suomalainen huonekalumuotoilu

Suomalainen huonekalumuotoilu

Hei, Onko Ilmari Tapiovaaran vuonna 1956 suunnittelemaa Mademoiselle-keinutuolia valmistettu missään vaiheessa myös käsinojallisena versiona? Kiitos näin etukäteen ja hyvää kesää! :)

Vastaus

Kirjaston käytössä olevissa lähteissä ei löyty tietoa siitä, että Mademoiselle-keinutuolia olisi valmistettu myös käsinojallisena versiona.

Mademoiselle-keinutuoli oli keinuva versio Ilmari Tapiovaaran suunnittelemasta Mademoiselle-nojatuolista. Tuolien lähtökohtana olivat perinteiset suomalaiset pinnatuolit, joiden pohjalta Tapiovaara luonnosteli veistoksellisen kauniin istuimensa. Ilmavan ja yksinkertaisen jalkarakenteen saadakseen Tapiovaara kehitti keinutuoliin perinteisten neljän kannatinpinnan sijaan uudenlaisen tukirakenteen, joka sivulta päin katsottuna häviää kokonaan ja korostaa jalkojen kolmiomaista vaikutelmaa.

Muut huonekaluvalmistajat jäljittelivät Tapiovaaran pinnakalusteita 1950- ja 60-luvuilla, joten käsinojallinen keinutuoli on luultavammin jonkun toisen suunnittelijan ja valmistajan tuotantoa.

Lähteet:
Ilmari Tapiovaara : muotoilu ja elämä, 2014
Salakari, Tuula : Suomalaisia tuoleja, 2012

Kommentit (0)

Vastauksesi