Suojelukoulun kunniamarssin sanat?

Suojelukoulun kunniamarssin sanat?

Hei! Olen suorittamassa palvelusta Säkylän suojelukomppaniassa, ja tiedan että suojelukoululla on oma kunniamarssinsa, mutta en löydä sen sanoja mistään. Sanoittajana on Sulo tai Sakari Ranta. Luokkamme seinällä on taulu johon etsimäni sanat on kirjoitettu, mutta ne ovat niin haalistuneet ettei niistä saa enää mitaan selvää. Mistakohän mahdollisesti saisi sanat kyseiseen kappaleeseen?

2 vastausta

Tietokannoista löytyy merkintä Suojelukoulun kunniamarssista joka esiintyy myös Kaasusuojelumiesten marssin nimellä. Säveltäjä on Sulho Ranta. Kyseinen teos on kuitenkin puhallinorkesterille sävelletty soitinkappale, jossa ei ole sanoja. Kunniamarssista, jossa olisi sanat, ei valitettavasti löydy mitään tietoja. Kappale on kuultavissa äänilevyltä Suomalaisia sotilasmarsseja 8 (1962).

Jos saisit taulusta vaikka hiukan selvää laulun sanoista, niin ehkä niiden perusteella voisi yrittää etsiä, mistä kappaleesta tai tekstistä on kyse.

Kommentit (0)
13.12.201611:27
24631
44

Monet puolustusvoimia koskevat historiatiedot ovat jääneet lukuisten organisaationuudistusten jalkoihin. Aikaisemmin Pääesikunnassa oli yksikkö, jolla oli tiedot kaikista joukko-osastoista (vast), niiden kunniamarsseista, tunnuksista ja perinteiden vaalijoista. Aina kun joukko-osasto lakkautetaan tai sulautetaan johonkin toiseen, vanhan perinteille etsitään uusi vaalija. Mikä yksikkö se sitten nykyään on, lienee selvitettävissä.

Suojelukoulu, joka yhdessä vaiheessa sijaitsi Upinniemessäkin, on Wikin mukaan nykyään osa Maasotakoulua (Pioneeri- ja suojelukoulu) Lappeenrannassa. Ehdotan, että ottaisit yhteyttä Maasotakoulun tiedottajaan, joka voisi tutkia asiaa.

Puhelinvaihde on 0299 800, muista sanoa keskukselle, että haluat puhua Lappeenrannan tiedottajan kanssa, koska Maasotakoululla on yksiköitä usealla eri paikkakunnalla.

Toinen vaihtoehto olisi Sotilasmusiikkikoulu, jolla on ollut sotilasmusiikkia koskeva nuotti- yms arkisto. Se sijaitsi aikaisemmin Helsingin Töölössä Kaartin Pataljoonan naapurissa, muutti sitten Lahteen Hämeen Rykmenttiin, mutta kun Hämeen Rykmentti on lakkautettu, en saanut kaaosmaisista nettisivuista selvää, mitä sille sitten tapahtui. Ehdotan soittoa samaan vaihdenumeroon, keskus tietänee - ellei tiedä, niin selvittää. Pyydä keskusta yhdistämään sotilasmusiikkiarkistoon.

Kolmas vaihtoehto kyselyille voisi olla Sotamuseo, sama vaihde. Sekin putiikki on vähän tuuliajolla, mutta henkilökunta on vielä olemassa Helsingissä.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi