Starttiraha koostuu perustuesta ja lisäosasta, joista jälkimmäinen "työ ja...

Starttiraha koostuu perustuesta ja lisäosasta, joista jälkimmäinen "työ ja...

Starttiraha koostuu perustuesta ja lisäosasta, joista jälkimmäinen "työ ja elinkeinotoimiston harkinnan mukaan". Minkälaiset tekijät yleensä vaikuttavat tuohon lisäosaan? Onko tietoa miten sen suuruuteen voi itse vaikuttaa?

2 vastausta

Valitettavasti en löytänyt tarkempia ohjeita lisäosan maksamisesta tai siitä millä toimilla voisi itse vaikuttaa sen suuruuteen.
Ainoa keino lienee kysyä neuvoa suoraan Työ- ja elinkeinotoimistosta. http://www.mol.fi/mol/fi/04_yrittaminen/05_starttiraha/index.jsp
Yhteystiedot:
http://www.mol.fi/mol/fi/toimistot.jsp

Kommentit (0)
03.12.201819:33
19
20

Starttirahan lisäosaa kannattaa hakea siinä vaiheessa, kun ensimmäinen kuuden kuukauden tukijakso on loppumassa. Käytännössä siis viimeistään viiden kuukauden kohdalla, jotta TE-toimistolle jää riittävästi aikaa käsitellä hakemus.

Starttirahan lisäosaa hakiessasi tarvitset hakemuksesi liitteeksi kirjanpitäjäsi vahvistaman tuloslaskelman sekä perusteet lisäosan hakemiselle. Sinun tulee starttirahan lisäosahakemuksessa myös tehdä selontekoa ensimmäisestä puolivuotiskaudestasi. Lisäosan suuruus on sama kuin perustuenkin, eli reilut 32 euroa per päivä. Tukea maksetaan korkeintaan viideltä päivältä viikossa.

Starttirahan jatko-osan saaminen on selvästi hankalampaa verrattuna niin sanottuun perustukeen, jota maksetaan ensimmäiset kuusi kuukautta. Kyseessä on yrittäjän toimeentuloa turvaava tuki, joten myös "liian hyvin" käynnistynyt yritystoiminta voi aiheuttaa sen, ettei TE-toimisto myönnä hakijalle starttirahaa enää ensimmäisen puolivuotisjakson jälkeen. Tämä johtuu siitä, että starttirahaa myönnetään vain tarpeeseen sellaisissa tilanteissa, joissa yritys ei vielä riitä elättämään yrittäjäänsä.

Monilla toimialoilla starttirahan saaminen voi lisäksi olla hyvin hankalaa, koska starttiraha ei myöskään saa vääristää kilpailua. Tästä syystä esimerkiksi monet parturi-kampaajat ja ravintoloitsijat jäävät vaille starttirahaa (kts. Ylen linkki aiheesta).

Kommentit (0)

Vastauksesi