Stalkkaus

Stalkkaus

Erosin noin 3kk sitten ja ex vaimon kanssa on hyvät välit mutta ex appiukko stalkkaa osoitteitani eli hän pyörii vuokra-asuntoni osoitteessa autolla ja uuden tyttöystäväni asunnon osoitteessa iltaisin ja viikonloppuisin lisäksi kuvaa autoani puhelimella. Lisäksi ex appiukko asuu 50km matkan päässä (eli 100km yhteensä). Asunnostani joten vahingossa hän ei eksy näiden osoitteiden läheisyyteen. esim lauantaina 12.8-2017 kello 22.11 hän kävi ajelemassa uuden tyttöystäväni osoitteessa ja nähtyään minut tupakilla ulkona hän lähti karkuun. Tilanne aiheuttaa unettomuutta ja pelkoa, hän voi tehdä ihan mitä vaan. Mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaus

Ikävältä kuulostaa. Kun olet edelleen hyvissä väleissä entisen vaimosi kanssa, niin oletko ottanut asian puheeksi hänen kanssaan? Voisiko hän yrittää puhua järkeä appiukollesi ja saada toiminnan loppumaan. Vaikuttaa siltä, että appiukko ei ole halukas kommunikoimaan suoraan sinun kanssasi.

Rikoslakiin lisätty vainoamisen kieltävä rangaistussäännös tuli voimaan vuoden 2014 alusta. Kysy.fi ei ole viranomainen eikä lain asiantuntija, joten emme pysty varsinaisesti arvioimaan täyttyvätkö vainoamisen tunnusmerkit. Aika lailla siltä kyllä vaikuttaisi. Kun sinua kuitenkin jatkuvasti tarkkaillaan ja koet tilanteen ahdistavana ja epämiellyttävänä, voit aivan hyvin ottaa yhteyttä poliisiin, kertoa tilanteesta ja keskustella myös mahdollisesta rikosilmoituksen tekemisestä. 

Kommentit (0)

Vastauksesi