Soveltuuko ihmisliha ihmisravinnoksi?

Soveltuuko ihmisliha ihmisravinnoksi?

Agustina Basterrican romaanissa Rotukarja ihmiset kasvattavat toisia ihmisiä lihakarjana ja käyttävät ravinnokseen. Voisiko ihmislihaa käyttää ihmisravintona? Millaisia terveysvaikutuksia sillä olisi? Olisiko sillä vaikutusten kannalta merkitystä, nautittaisiinko ihmislihaa raakana vai kypsennettynä?

2 vastausta

Asiaa on sivuttu meillä ennenkin. 

Ihmisliha ei ole soveltuvaa ihmisravinnoksi prionitautien riskin vuoksi. Tietysti on myös sosiaalisia, eettiiisiä yms. syitä.

 

Kommentit (0)
14.10.201914:51
61846
6

Kuten kirjaston vastauksen linkin linkki, kertoo, prionitauti leviää aivojen, luu- ja selkäytimen syömisen kautta, lihassa sitä ei normaalisti ole, ellei henkilö/eläin ole sairastunut kyseiseen tautiin. Mitään teknistä estettä ihmislihan syönnille ei ole ja sitä on tehtykin joko vapaaehtoisesti (primitiiviset heimot) tai pakon edessä (kuuluisimpana Andien lento-onnettomuus 1972). Myös joitain rikollisia on jäänyt kiinni ihmislihan syönnistä, sehän on kriminalisoitu useimpien maiden lakipykälissä.

Siis voisi, mutta ei saa.

Kommentit (0)

Vastauksesi