Sopiiko hunajapensastee raskaana oleville tai lapsille?

Sopiiko hunajapensastee raskaana oleville tai lapsille?

Vastaus

Hunajapensas on yrtti, jolla on paljon yhteistä toisen eteläisen Afrikan pensaan, rooiboksen, kanssa. Niiden lehdistä haudutetussa teessä ei ole lainkaan kofeiinia ja tanniiniakin erittäin vähän, hunajapensaassa tutkitusti vain 0,45 %.

Juuri tanniini, jota on enemmän esimerkiksi mustassa teessä, voi aiheuttaa anemiaa raskausaikana. Se nimittäin heikentää raudan imeytymistä ravinnosta elimistöön. Rooiboksessa ja hunajapensaassa on kuitenkin tanniinia niin niukasti, etteivät ne todennäköisesti aiheuta puutostiloja.

Sen sijaan näissä yrteissä on runsaasti hyvää tekeviä antioksidantteja, kuten flavonoideja.

Eräässä englanninkielisessä Kysy asiantuntijalta -palvelussa hunajapensasta verrataan juuri rooibokseen, joka sopii hyvin odottavillekin äideille. Rooibos pitää yllä verensokerin tasapainoa. Se rauhoittaa vatsaa, helpottaa ummetusta sekä vähentää pahoinvointia ja närästystä. Teellä on muitakin rentouttavia vaikutuksia: se nostaa mielialaa, lievittää hermostuneisuutta ja laukaisee ahdistusta. Perinteisesti hunajapensaan lehdistä uutettua juomaa on käytetty ruoansulatusongelmiin ja unettomuuteen.

Hunajaisen makeaa yrttiteetä voivat toki maiskutella lapsetkin. Kofeiinittomana se ei nosta vireyttä liiaksi ja toimii mainiosti illalla naukkailtuna.

Hunajapensaalla ei pitäisi olla mainittavia sivuvaikutuksia. Se on kuitenkin yrtti, joten suosittelen pohtimaan vielä yhdessä terveydenhoitajan tai ravitsemusterapeutin kanssa, miten tee sopisi juuri tietylle lapselle tai juuri sinun kehollesi.

Tietoja hunajapensaasta:
http://babyfit.sparkpeople.com/ask-the-experts-answers.asp?inID=78
http://redtea.com/Red-Tea-Honeybush/red-tea-honeybush.php
http://www.naturalhealthorganics.com.au/Vital-Organic-Honeybush-Tea-Bags...
http://www.itmonline.org/arts/honeybush.htm
> Tässä tekstissä on lyhyesti ja ytimekkäästi kerrottu hunajapensaan koostumuksesta ja terveysvaikutuksista. Tiedot löytyvät artikkelin loppupuolelta.

Kommentit (0)

Vastauksesi