Sivarin suorittaminen puolustusvoimissa

Sivarin suorittaminen puolustusvoimissa

Moi!

Hypoteettinen kysymys: Onko siviilipalvelusta mahdollista suorittaa puolustusvoimissa? Kyseisessä tilanteessahan ei ole tolkun häivääkään, mutta mielenkiintoinen ajatus.

6 vastausta

Mielenkiintoinen ajatus tosiaan. Siviilipalvelukseen kuuluva työpalvelu suoritetaan siviilipalveluspaikoissa, joita on noin 2000 eri puolilla Suomea. Puolustusvoimat ei ollut, yllätys yllätys listalla.

Kommentit (0)
03.05.201319:32
4047
35

Alkuperäisen kysymyksen ajatuksen ymmärrän toki nyt myös.Kysymyksen perusajatus onkin pohtia puolustusvoimia palveluspaikkana,sivarin vakaumuksen kautta.

Kuinka tarkkaan sitten vakaumusta nykyään tutkitaan? Esimerkiksi kutsunnoissa.

 

 

Kommentit (0)
03.05.201319:09
4047
23

Alkuperäinen kysymys kuului Onko sivaria mahdollista suorittaa puolustusvoimissa? Jos ei palveluspaikkoja puolustusvoimissa ole,niin ei ole.Mutta jos olisi,niin vastaus olisi kyllä.Ei alkuperäisessä kysymyksessä ollut sivarin henkilökohtaisesta vakaumuksesta mitään mainintaa.

Ennen oli mahdollisuus suorittaa palvelus aseettomana.Monesti olivat toimistotehtävissä.

Kommentit (0)
03.05.201313:03
21956
19

Puolustusvoimissa on edelleen, ainakin toistaiseksi vielä, olemassa siviilivirkoja. Niihin viittaan edellisessä vastauksessani.  Ymmärsin kysymyksen siten, että siinä ei ollutkaan tarkoitus asettaa sivaria sotilaskoulutettavaksi eikä myöskään sotilaskouluttajaksi.

Monet huolto- jne palvelut on ulkoistettu ja vaikuttaa siltä, että yhä enemmän ulkoistetaan. Niinpä saattaa olla, että sivari pääsee (joutuu??) "intin hommiin" jos on palveluksessa yrityksessä, joka hoitaa siivouksen tai ruokailun jne.

Kiinteistönhuoltotehtävät on siirretty pois puolustusvoimilta yli 20 vuotta sitten. Niistä huolehtii Puolustushallinnon rakennuslaitos, joka on puolustusministeriön, ei puolustusvoimien alainen laitos. Esim. siivouksessa on paikoin käytössä jo täysin ulkopuolinen yritystoiminta.

Puolustusvoimien ruokahuollon hoitaa suurimmaksi osaksi osakeyhtiö nimeltä Leijona Catering, jonne entiset PURU:n työntekijät ilmeisesti siirtyivät. Hekään eivät ole virka-tai työsuhteessa puolustusvoimiin.

 Millainen on sivarin vakaumus, jos hän voi asettua isänmaan palvelukseen pataljoonan toimistosihteerinä, sotilasopetuslaitoksen matematiikan opettajana tai pääesikunnan vahtimestarina? Tähän kysymykseen liittyvä vastaus on se, jota haetaan.

Kommentit (0)
27.04.201309:52
21956
14

Asiaa on mietitty intin piirissä monta kertaa. Aiempien päätelmien valossa ajatusta ei ole toteutettu siksi, että jos ao. pystyy, haluaa, suostuu työskentelemään sivarina intissä, ei hänen alkuperäistä vakaumustaan voitane pitää vahvana?

Näin olen kuullut asiaan vastattavan.

Kommentit (0)
02.05.201312:06
4047
13

On tosin muistettava,että puolustusvoimat käsittävät muutakin kuin vain sotilaskoulutuksen,joka ensimmäiseksi monilla mieleen tulee.Käsittääkseni esimerkiksi pääesikunnassa ja kasarmeillakin on toimistotyötäkin.Ja kasarmeilla työtä vaikkapa keittiöllä, kiinteistöjen huoltotehtäviä..

 

Kommentit (0)

Vastauksesi