Sisarellani oli adoptoitu lapsi.Nyt sisareni kuoli ja hänen adoptoitu lapsensa...

Sisarellani oli adoptoitu lapsi.Nyt sisareni kuoli ja hänen adoptoitu lapsensa...

Sisarellani oli adoptoitu lapsi.Nyt sisareni kuoli ja hänen adoptoitu lapsensa on myös kuollut.Tällä lapsella oli myös lapsi.En tiedä oliko lapsi syntynyt aioliitossa,mutta sisareni lapsi oli tunnustanut häet virallisesti.Sisareni oli tehnyt testamentin eri henkilölle.Kuka perii ja mitä?Adoptio oli tehty v.1953Lapsi asui Ruotsissa,jossa kuoli,hänenlapsestaanei ole tietoa missä asuu .

Vastaus

Adoptiolapsi on perinnön osalta samassa asemassa kuin oma lapsi. Jos vainajalta ei jäänyt muita rintaperillisiä kuin adoptiolapsi, hänellä on oikeus puoleen jäämistöstä, eli lakiosuus. Perinnönjättäjä voi toisen puoliskon testamentata haluamallaan tavalla.

Mikäli vanhemman ja lapsen välit ovat katkenneet, vanhempi on voinut halutessaan saattaa lapsensa perinnöttömäksi. Se on erillinen prosessi, siihen ei pelkkä testamentti riitä.

Jos lapsi on kuollut mutta hänellä on elossa olevia rintaperillisiä eli omia lapsia, nämä saavat kuolleen vanhempansa osuuden.

Kun kyse on ihmisistä joiden elinpaikka ei ole tiedossa, kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin, jotta heidät voidaan jäljittää. Samalla voi anoa lisäaikaa perunkirjoituksellekin.

Kirjastossa on useita perintöön ja kuolinpesän hoitoon liittyviä opaskirjoja. Niitä voi etsiä esim. aihesanoilla perinnöt, testamentti tai kuolinpesät.
http://www.helmet.fi/search*fin/

Lakitekstin kansanomaistusta löytyy mm. sivulla
http://www.tkk.fi/Yksikot/Talousoikeus/Kurssit/301/oikper2006_perinto.pdf

Kommentit (0)

Vastauksesi