Silmäni sattuivat tähän artikkeliin...

Silmäni sattuivat tähän artikkeliin...

Silmäni sattuivat tähän artikkeliin http://www.vagabondish.com/female-foreign-japan/ ja sen luettuani tajusin että olin usein ajatellut samaa asiaa.

Käsittääkseni länsimaisten miesten mielestä itämaalaiset naiset ovat erittäin puoleensavetäviä. Mutta mitä esim. japanilaismiehet ajattelevat länsimaisista naisista? Ovatko länsimaiset naiset heidän mielestään isoja ja epäviehättäviä?

Olisi kiinnostavaa kuulla jonkun japanilaismiehen kommentti aiheesta. Tai vaikka kommentti artikkelista. Mitenkä tällainen onnistuisi?

Vastaus

Ole yhteydessä vaikkapa johonkin monista suomalais-japanilaisista yhdistyksistä:

Suomalais-Japanilainen Yhdistys
jhttp://www.kaapeli.fi/~sjy

Japania ry.
http://www.japania.org/index.php

Japanilaisen Kulttuurin Ystävät
http://www.japaninkulttuuri.net/

Nibai Ry – suomalais-japanilaisten nuorten yhdistys
nibai@hotmail.com
http://come.to/nibai

Todistettavasti ainakin 1970-luvulla suomalaiset naiset olivat kovasti japanilaismiesten mieleen. Siitä on tuloksena runsaslukuinen joukko japanilais-suomalaisia nuoria aikuisia. Tunnen itse myös nuoria pariskuntia, joissa japanilainen mies ja suomalainen nainen ovat lyöttäytyneet yhteen.

En valitettavasti löytänyt mistään japanilaisen miehen näkökulmaa asiaan. Jospa lukijoidemme joukosta löytyisi omakohtaisia kokemuksia aiheesta? Lukuisista eri lähteistä jäi sellainen vaikutelma, että länsimaisten naisten vaikeus löytää treffiseuraa Japanissa johtuu ennen kaikkea kulttuurieroista. Yleensä japanilaiset miehet eivät ole tottuneet ottamaan kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen samalla tavoin kuin suorasukaiset länsimaalaiset. Ongelmana ei siis tuntuisi olevan naisten fyysiset ominaisuudet, vaikka tietysti henkilökohtaisissa mieltymyksissä on suurta hajontaa. Useimmille miehille kansallisuudesta riippumatta naisen etninen tausta tuskin on kovin määräävä ominaisuus kumppania valittaessa.

Kiinassa miehet nykyään kuulemma kovastikin haikailevat länsimaisten naisten perään, mutta perustelut eivät ole ulkoisia vaan liittyvät naisten riippumattomuuteen ja ”helpompaan käsiteltävyyteen”. Toisaalta olen itse saanut kuulla kiinalaiselta mieheltä, että mikäli kaikki naiset olisivat samanlaisia kuin suomalaiset, hän hyppäisi parvekkeelta! Mielipiteet ovat siis hyvin moninaiset, niin kuin tällaisissa kysymyksissä yleensäkin.

Lähteet:

http://whatjapanthinks.com/2005/11/29/international-marriage-still-means...

http://www.jref.com/forum/all-things-japanese-26/germangirl-writing-book...

http://www.theasiamag.com/patterns/love-and-sex/chinese-men-who-love-wes...

http://www.city.fi/artikkeli/Helsingin+Pikku-Tokio/427/

Kommentit (0)

Vastauksesi