Sijoitusasunto

Sijoitusasunto

Mitä tarkoitetaan asunnonmyynti-ilmoituksissa, kun kaupattavan huoneiston sanotaan sopivan "sijoitukseen", "sijoituskohteeksi"? Tai "ensiasunnoksi"? Miten ne poikkeavat kenen tahansa asuttavista kämpistä?

3 vastausta

Sijoituskohteeksi ostettavan asunnon tulisi olla sellainen josta saatava tuotto olisi mahdollisimman hyvä maksettuun hintaan nähden. Asunnon sijainnin tulisi olla sen verran hyvä, että vuokralaisen saa helposti. Tämä helpottaa myös mahdollista asunnon myöhempää myyntiä ja arvonnousukin on todennäköisempää. Kohtuullinen hinta vähentää sijoitukseen tarvittavaa pääomaa. Turhista hienouksista ei kannata maksaa ylimääräistä jos vuokralaisen saa muutenkin. Jos kykenee itse remontoimaan vähän huonokuntoisen asunnon, on se plussaa.

Taloyhtiön taloudellinen tilanne tulee selvittää. Myöskin tulevaisuus: onko tulossa suuria remontteja. Kohtuullinen vastike on tuoton kannalta hyvä juttu. Yksiö tai pieni kaksio on todennäköisemmin tuottoisampi sijoitus kuin iso asunto jonka hankkimiseen tarvitsisi myös enemmän pankkilainaa.

"Ensiasunnoksi sopiva" voi olla vähän välittäjän omaa markkinointikieltäkin. Ensiasunto on usein perheasuntoa pienempi. Ensiasunnon ostavat tyypillisimmin yksinelävät tai pariskunnat.

 

Kommentit (0)
16.06.201608:57
90182
90

Ilkeämmin voisi ajatella, että "sijoitusasunto" on niin surkeassa kunnossa (ja siksi halpa) että itse siinä ei voisi asua ilman mittavaa ja kallista remonttia, mutta vuokralle annettavaksi se kelpaa sellaisenaan...  Ja siitä syntyy sitten se ekan vastauksen hyvä tuotto hintaan nähden.

Kommentit (1)
Esimerkiksi viime viikonlopun lehdissä "sijoitusasunnoksi" mainostetuista asunnoista moni... Esimerkiksi viime viikonlopun lehdissä "sijoitusasunnoksi" mainostetuista asunnoista moni on tällä vuosisadalla rakennetuissa taloissa, tuskin vielä surkeassa kunnossa.
21.6.2016 18:36 Sten Borg 19203
16.06.201613:20
2168
58

Ensimmäisen vastauksen kriteerit
Hyvä sijainti, myytävissä myöhemmin, kohtuullinen hinta, ei makseta turhasta, remonttitaito on eduksi, taloyhtiön taloudellinen tilanne, ei suuria remontteja tulossa -

soveltuvat myös ostettaessa asuntoa omaan käyttöön, vai kuinka?

Kommentit (0)

Vastauksesi