Siamilaiset kaksoset.

Siamilaiset kaksoset.

Mitä sanoo laki seuraavaan. Jos tapailisin siamilaisia kaksosia. Ns. Toinen puoli suostuisi seksii mutta toinen puoli ei. Olisiko tämä raiskaus?

Vastaus

Siamilaisia kaksosia on erilaisia. He voivat olla kiinni toisissaan ylä- tai alavartalosta. Heillä voi myös olla yhteinen pää tai yhteisiä sisäelimiä kuten esimerkiksi sydän.

Seksin harrastamista yhteinen ruumiinrakenne ei useinkaan estä. Siamilaiset kaksoset -nimitys sai aikoinaan alkunsa rintalastan kärjestä toisiinsa kiinnittyneistä Chang ja Eng Bunkerista. Vuonna 1843 he menivät naimisiin yhdysvaltalaisten Sallie Anne ja Adelaide Yatesin kanssa. Chang sai kymmenen lasta, Eng yksitoista.

Siamilaisten kaksosten seksuaalisuuden problematiikkaa pohditaan esimerkiksi Alice Dregerin artikkelisssa "The Sex Lives of Conjoined Twins". Hän toteaa, että seksi on siamilaisille kaksosille yhtä lailla yksityinen ja tapauskohtainen asia kuin meille "tavallisille" ihmisillekin, eikä näistä asioista tavata ulkopuolisille kovin yksityiskohtaisesti kertoa. "Throughout time and space, they have described their condition as something like being attached to a soul mate." Henkinen yhteys saattaa olla näissä tapauksissa sen verran läheinen, että sukupuolielämäkin pystytään sovinnolla hoitamaan. Hiltonin sisarukset, Daisy ja Violet olivat lantioistaan toisissaan kiinni ja kumpikin eli aikanaan aviossa. Lähdeartikkelin mukaan kuuluisa taikuri Harry Houdini opetti heille miten hallita mieltään ja vetäytyä henkisesti taka-alalle toisen ollessa sukupuoliyhteydessä. "Mentally we have found a way to live separate and private lives, but it's almost impossible to convince other people of that,” Daisy said following the marriage approval. “We were denied marriage licenses in twenty-seven different states because they saw it as bigamy. All our lives we've had to bury every normal emotion. I'm not a machine; I'm a woman. I should have the right to live like one."

Suomenkin laissa on tietysti pykälänsä seksuaalirikoksista, mutta ei niissä erikseen mitään mainintaa ole siamilaisista kaksosista. Ja kuten monta kertaa olemme todenneet, emme tee täällä tapauskohtaisia laintulkintoja. Siihen meillä ei ole pätevyyttä. Mahdollisesti tässä tapauksessa tapailemasi kaksosten toinen osapuoli hyväksyisi lopulta seurustelunne ja he pääsisivät jonkinlaiseen sopuun.

Alimman lähdelinkin artikkelissa pohditaan sitten siamilaisten kaksosten olemusta lain edessä. Miten toimitaan jos toinen syyllistyy rikokseen? Miten rangaistus tuomitaan? "One or two people?"

Kommentit (0)

Vastauksesi