Sellonsoitto

Sellonsoitto

Olen 12 vuotias tyttö ja haaveilen kovasti sellonsoitosta. Äitini on työtön, ja meillä ei ole hirveästi ylimääräistä rahaa mutta aloitan piakkoin Wushun eli Kung-Fun. Minua harmittaa, kun haluaisin kovasti MYÖS sellonsoittoa, mutta tuskin äidilläni olisi varaa. Tulee aina kyyneleet silmiin, kun mietin vaan sitä että se kannattaisi aloittaa mahdollisimman nuorena että oppii hyvin sellonsoiton. :( Ja jos ei ole varaa, niin enhän minä ikinä voi aloittaa vaikka kuinka tahtoisin! :(

Vastaus

Onpa harmillinen tilanne! Niinhän se on, että valitettavasti kaikkeen eivät rahat riitä, etenkään jos taloudellinen tilanne ei muutenkaan ole hyvä. Ihanaa että kuitenkin pystyt aloittamaan yhden mieleisen harrastuksen!

Musiikkiopetus on varsin kallista, ja soittimet vasta kalliita ovatkin. Yleensä musiikkikouluilla on kuitenkin tarjota vuokrasoittimia oppilaille, jolloin soitinta ei heti tarvitse ostaa omaksi. Musiikkiopistot ainakin pääkaupunkiseudulla ovat myös valmiita harkitsemaan hinnan alennusta oppilaille, joiden taloudellinen tilanne sitä vaatii. Vielä edullisemmaksi tulee tuntien ostaminen joltakin musiikinopiskelijalta, joka tarvitsee opetuskokemusta. Sellon taitajia löytyy ainakin Sibelius Akatemian http://www.uniarts.fi/siba , Helsingin Konservatorion http://www.konservatorio.fi/  ja Metropolian http://www.metropolia.fi/ opiskelijoista. Näiden oppilaitosten opiskelijoille itse asiassa toisinaan haetaankin harjoitusoppilaita. Ole rohkeasti yhteydessä näihin tahoihin vaikka sähköpostitse ja kysy lisää! Kevään harjoitusoppilaspaikat on varmaankin jo jaettu, mutta ensi syksynähän voit taas hakea. Lisäksi yksittäiset opiskelijat ottavat vapaa-aikanaan uusia oppilaita pitkin vuotta.

Kannattaa myös ottaa asia puheeksi oman koulusi musiikinopettajan kanssa. Hän saattaa tuntea jonkun sellistin, joka olisi halukas opettajaksesi, tai muuten vain osaa auttaa sinua eteenpäin, esim. yhteydenotoissa oppilaitoksiin.

Kommentit (0)

Vastauksesi