Sellaista kyselisin:että Hakaniemen torilta kun kuljetaan Sörnäisten rantatietä...

Sellaista kyselisin:että Hakaniemen torilta kun kuljetaan Sörnäisten rantatietä...

Sellaista kyselisin:että Hakaniemen torilta kun kuljetaan Sörnäisten rantatietä Haapanimen kadun risteyksen yli, niin siellä oleva bensa-asema pilaa koko rantatiellä olevan maiseman.Koska asema häipyy pilaamasta kauniita taloja(punatiilitaloja) Nyt siellä on pilvin pimein autoja,autoja ja autoja parkissa bensa-aseman ympärillä.

Vastaus

Huoltoasemia perustetaan yleensä liikenteen solmukohtiin ja ne toimivat kannattavuusperiaatteella. Eli jos jonkun toimipisteen toiminta on taloudellisesti kannattavaa, omistaja pyrkii yleensä jatkamaan toimintaa. Sörnäisissä, Hakaniemessä ja Kalliossa on paljon työ-, ja opiskelupaikkoja, teattereita, ravintoloita ym. sekä runsaasti henkilö-, tavara- ja kauttakulkuliikennettä, joten todennäköisesti joudut vielä sietämään tätä asemaa jonkun aikaa.

Kaupungistumiseen kuuluu autoistuminen ja kaupunkien vetovoima perustuukin pitkälti toimintojen keskittymiseen tietyille alueille. Kallion väestötiheys on 16 494/km², mikä on erittäin korkea (vrt. esim. Töölö 7 424/km²). Sörnäisissä on huomattavasti matalampi väestötiheys, mutta liikenne esim. Lahdenväylän suuntaan on vilkasta. Huoltoasemia ei Kallion seudulla kovin paljon ole, joten uskoisinpa tämän mainitsemasi aseman kannattavan vielä jonkin aikaa, ellei tule merkittäviä kilpailijoita tai autoilu merkittävästi vähene, mikä ei ole kovin todennäköistä. Tosin Kalasataman asuinalueen kehitys voi lähivuosina heijastua myös Sörnäisten liikenteen tulevaisuuteen, joten ehkä ensi vuosikymmenellä voi tilanne muuttuakin.

Kommentit (0)

Vastauksesi