Seksin sanotaan yleensä kuluttavan 200 kilokaloria energiaa.

Seksin sanotaan yleensä kuluttavan 200 kilokaloria energiaa.

Seksin sanotaan yleensä kuluttavan 200 kilokaloria energiaa. Mutta tarkoittaako se miestä vai naista? Kun kuitenkin sukupuolten "työnteossa" seksissä on iso ero.

Vastaus

Internet on pullollaan erilaisia teorioita ja taulukoita seksin energiankulutuksesta. Suurin osa näistä on keksittyjä, eivätkä nojaa tutkittuun tietoon. The New England Journal of Medicine julkaisi tammikuussa 2013 artikkelin, jossa pureuduttiin liikalihavuuteen ja laihduttamiseen liittyviin myytteihin ja uskomuksiin. Yksi valituista myyteistä liittyi juuri seksin energiankulutukseen.

Monessa populaarissa lähteessä väitetään, että seksi kuluttaisi molempien osapuolten energiaa 100-300 kilokalorin välillä eli keskimäärin 200 kilokaloria. The New England Journal of Medicinen selvityksen mukaan keskiverto 70-kiloinen mies kuluttaa seksin aikana minuutissa noin 3,5 kilokaloria. Kulutus vastaa siis rauhallisen kävelyn energiankulutusta. Seksin aktiivinen ja stimuloiva energiaa kuluttava vaihe kestää keskimäärin noin 6 minuuttia. Toisin sanoen keskivertoa edustava mies kuluttaa seksin aikana keskimäärin 21 kilokaloria. Naisen energiankulutukseen tutkimus ei ottanut kantaa, mutta oletettavasti se on muutaman kilokalorin verran pienempi kuin miehellä.

Kysymyksessäsi mainittuun 200 kilokalorin kulutukseen päästään vain jos seksisession aktiivinen vaihe kestää yli tunnin.
   

Kommentit (0)

Vastauksesi