Seiväshyppy voi kestää kauan?

Seiväshyppy voi kestää kauan?

Näin olympiakisojen ollessa meneillään tutkin olympiahistoriaa jälleen kerran.Miesten seiväshyppy on sellainen kilpa,joka ainakin takavuosina on kestänyt todella kauan.Miten on tilanne,jos kilpailijalla alkaa kovasti tulla vessaan tarvetta? Kuinka on mahdollista päästä hädästä,kun on sellainen hyvin epäsäännöllinen kilpailu siinä mielessä,että toiset jättää korkeuksia väliin eikä mennä tietyn hyppyjärjestyksen mukaan esimerkiksi kolme ekaa kierrosta,jolloin olisi kuviteltavissa vuorojen välillä mahdollisuuden piipahtaa klosetin puolella.

2 vastausta

Pahoittelen vastauksen viivästymistä. Kysymyksesi lienee lähinnä teoreettinen. En löytänyt yrityksiksistä huolimatta ohjeita tällaista tilannetta varten. Suomen Urheiluliitto on ohjeistanut eri kenttälajien kilpailut, joita noudattamalla kisat saadaan vietyä kunnialla loppuun. Sivulla http://www.yleisurheilu.fi/sites/default/files/atoms/files/aikataulun_suunnittelu_2013.pdf on Laskentakaava, aikataulujen tekemiseksi ja siellä mm. seipäässä seiväshyppääjät kutsutaan kilpailupaikalle 1 min 15 sek ennen varsinaisen kilpailun alkua. Voisin kuvitella, että kukin kilpailija on ennakoinut juomisensa niin ettei pissahätää pääse syntymään. Varsinkin Rion kuumassa ilmanalassa ei tätä pissaongelmaa varmaankaan voi syntyä. Itse kilpailu voi kestää enimmillään 96 min, jos kilpailussa on mukana 8 kilpailijaa.

Kommentit (0)
03.09.201612:06
4675
83

Nykyisenä aikana televisioivat kanavat on omalta osaltaan vaikuttanut sääntömuutoksiin.Maksukanavat näyttää kaiken suorana ja silloin täytyy sovittaa ohjelmakarttaan.Ennen kilpailu tai ottelu sai kestää oman aikansa ja sitten illalla myöhällä tuli telkkarista koosteena tai jälkilähetyksenä.

Montrealin olympialaisissa 1976 oli seiväshypyn loppukilpailussa mukana 20 miestä.Kilpailu alkoi paikallista aikaa 12.30 ja seiväshypyn loppukilpailun hyppyjä selostetaan vielä miesten 10 000 metrin loppukilpailun aikanakin radiossa.Kympin loppukilpailu alkoi aikataulun mukaan 17.05,joten on se seiväshyppykilpailu jonkun tunnin kestänyt.

Kommentit (0)

Vastauksesi