se on helou vaan. ovatko sakuran tuottamat kirsikat myrkyllisiä, vai ovatko ne...

se on helou vaan. ovatko sakuran tuottamat kirsikat myrkyllisiä, vai ovatko ne...

Vastaus

Sakura on japania ja tarkoittaa kirsikankukkaa eikä viittaa sinänsä tiettyyn kirsikkalajiin. Oletammekin, että viittaat kysymyksessäsi koristekirsikoihin joita on useita eri lajeja. Esimerkkeinä koristekirsikkalajeina mainittakoon prunus serrulata, prunus speciosa ja prunus sargentii.

Useat koristekirsikat eivät tuota lainkaan hedelmiä tai tuottavat vain pieniä määriä surkastuneita hedelmiä. Hedelmät eivät ole syötäviä.

Koristekirsikat kuten muutkin kirsikat kuuluvat sukuun, jonka jäsenistä useat sisältävät sinihappoa, joka on suurina määrinä hengenvaarallista. Erityisesti happoa esiintyy kirsikan siemenissä joiden syömistä ei suositella. Varsinkin murskatut siemenet ovat vaarallisia syötyinä.

Näillä tiedoilla emme suosittele koristekirsikoiden maistelemista. Vaikka myrkytyksen riski ei ole suuri se on silti mahdollinen. Jos epäilet myrkytystä ota heti yhteyttä yleiseen hätänumeroon (112) tai Myrkytystietokeskukseen (09-471 977).

Suosittelemme lämpimästi nauttimaan koristekirsikoista niiden kukkimisen aikaan esimerkiksi osallistumalla jokakeväiseen Roihuvuoren kirsikkapuiston hanami-juhlaan. Juhla on hyvä tilaisuus tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja (jos kukinta osuu kohdilleen) ihastella vaaleanpunaisena hehkuvaa kukkapaljoutta.

Lisää juttua hanami-juhlasta tässä osoitteessa:
http://kaupunginosat.net/roihuvuori/index.php?option=com_content&task=vi...

Kommentit (0)

Vastauksesi